Zien: de slechtste poging om drugs te smokkelen ooit

De douane in het Spaanse Barcelona moet raar hebben opgekeken toen een Colombiaanse man de grenscontrole wilde passeren.

Smokkelen

Natuurlijk is drugs smokkelen nooit een goed idee. En al helemaal niet als je het doet als deze man. Hij vloog van de Colombiaanse hoofdstad Bogota naar het Spaanse Barcelona en had bijzondere zaken aan zijn hoofd – nou ja, op zijn hoofd.

Nerveus

Bij de douane trok de man de aandacht omdat hij vrij nerveus was toen hij langs de grensbewaking moest. Wat ook niet echt hielp was zijn opmerkelijke haarstijl. De man had een heel slechte pruik/toupet op met daaronder een halve kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 30.000 euro.

Operatie Toupet

De politie heeft de arrestatie omgedoopt tot Operatie Toupet. Cocaïnesmokkelaars proberen op allerlei manieren drugs vanuit Colombia in Europa te krijgen. Zo werden er al stukken fruit gevuld met het witte poeder. Ook zag de douane het eerder voorbijkomen in een kussen van een rolstoel, schoenen, benen die bedekt waren met gips en zelfs in borstimplantaten.

Bron: Panorama