Meer bekend over moord op tiener Megan uit Breda

Afgelopen maandag werd de 15-jarige Megan uit Breda doodgestoken. Een zestienjarige jongen die bij haar op school zat, vermoedelijk haar vriendje, is opgepakt als verdachte. Vriendinnen van Megan zijn kapot van verdriet en doen een boekje open over de moeilijke relatie van de tiener.

Onwerkelijk

Haar vriendinnen moeten de heftige gebeurtenis nog laten bezinken. Het voelt allemaal heel onwerkelijk voor de meiden. Ook de beste vriendin van Megan, die liever anoniem blijft, is in shock dat zo'n vrolijk meisje op gruwelijke wijze om het leven is gekomen. Volgens hen had ze veel vrienden, maar verwaterde het contact de afgelopen maanden. Ze begon zich steeds meer af te sluiten nadat ze een jongen leerde kennen en daar een relatie mee kreeg.

"Megan was helemaal weg van hem. Wij waren heel blij voor haar en hoopten dat ze gelukkig met hem zou worden, maar we zagen al na een paar maanden dat het niet goed zat. Ik kreeg er een naar gevoel van. Hij was heel bezitterig, heel jaloers en werd al snel boos als Megan iets met ons wilde gaan doen. Met carnaval heeft hij haar letterlijk van ons losgerukt. Hij trok haar zo mee naar buiten. Het moest altijd alleen maar om hem draaien", vertelt ze.

Lees ook: Portugese politie dichter bij oplossing Maddie McCann-zaak dan ooit

Uitmaken

"Hij kwam steeds agressiever over en dreigde met geweld als iemand aan Megan zou komen. Megan zag dat als iets positiefs, ze voelde zich beschermd door hem. Verblind door liefde, was ze." Andere vriendinnen vertellen: "Megan was de laatste tijd wel aan het twijfelen om het uit te maken. Haar vriend was echt altijd jaloers. Daar kon Megan moeilijk mee omgaan." Of dat de reden van de steekpartij is, is niet bekend.

Na een melding over een steekpartij troffen de hulpdiensten Megan haar zwaargewond in haar woning aan. Ze werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De verdachte werd kort daarna aangehouden, nadat hij zichzelf had gemeld. De toedracht van het incident wordt nog verder onderzocht.

Bron: De Stentor, nu.nl, Beeld: iStock