Zó bedank jij je buren voor het oppassen tijdens de vakantie

Half Nederland viert vakantie en misschien ga jij zelf vast ook even van huis. Grote kans dat je jouw buren, vrienden of familie dan wilt inschakelen om tijdens je afwezigheid even op het huis te letten. Om de plantjes water te geven, om je huisdieren wat aandacht en eten te geven of om de post weg te halen bij de brievenbus, zodat inbrekers niet kunnen zien dat je van huis bent. 

Bedankje

Natuurlijk wil je de vrienden of familie die jou uit de brand helpen tijdens je vakantie graag bedanken met een leuke attentie. Maar waar haal je de inspiratie voor een origineel cadeau vandaan? Om je hierbij te helpen, hebben we Greetz, het grootste cadeau-platform van Nederland, gevraagd voor een aantal leuke ideeën. Hun gouden tip: kies een cadeau waarvan je zeker weet dat zij het leuk vinden.

Souvenirs

Op vakantie kom je ongetwijfeld de leukste boetiekjes tegen met de leukste hebbedingetjes. Neem bijvoorbeeld voor je vriendinnen of zussen een mooie ketting mee. Vooral aan de kust kun je prachtige exemplaren vinden met vaak schelpen erin verwerkt. Kies bijvoorbeeld een exemplaar in de kleuren van haar favoriete zomerjurk, om tot een matchend fashion cadeau te komen.

Authentiek

Het beste kun je winkelen bij de authentieke winkeltjes die je vaak kunt vinden net buiten de echte winkelstraten. Zo vind je niet alleen originele cadeautjes, maar maak je ook kennis met de lokale bewoners. Wellicht dat zij je misschien ook nog wat goede tips kunnen geven voor een lekker restaurant, of je kunnen verwijzen naar onontdekte plekjes in de buurt.

Keramisten

Voor de cultuurminnende buurman of kun je kijken bij lokale keramisten. Vaak hebben buitenlandse dorpjes of steden hun eigen symbolen, die je dan in keramiek tegenkomt. Dat is weer iets anders dan de zoveelste koelkastmagneet en daarnaast is het een cadeau voor de eeuwigheid. 

Voetbal

Voor je broer of beste vriend die van voetbal houdt, kun je een voetbalshirt of voetbalsjaal cadeau doen van de plaatselijke professionele voetbalvereniging. Vooral leuk en origineel als het gaat om een wat minder bekendere club waarvan je de merchandise niet zomaar tegenkomt in de gemiddelde Nederlandse sportwinkel.

Bedanken vanaf je vakantieadres

Je kunt je redders in nood natuurlijk ook al bedanken vanaf je vakantieadres. Via Greetz worden in de zomerperiode ieder jaar weer veel bloemen verstuurd, vaak in combinatie met bedankkaartjes waarop eigen vakantiefoto’s geupload worden. Ideaal om iemand te verrassen, op het moment dat diegene jou nog aan het helpen is met het voeren van je katten.