Met d├ęze life saving tips kom je Lowlands door

Je slaapzak is gewassen, de blikjes knakworst zijn ingeslagen en de party outfits hangen klaar. Lowlands, we're ready for you! Nou ja, bijna dan… Een goede uitvoering vraagt om een nog betere voorbereiding en daarom hebben wij dit stappenplan; ‘Hoe overleef ik Lowlands’.

1. Draag makkelijk schoeisel. Je hoeft heus geen professionele wandelschoenen aan te schaffen, maar een paar makkelijke stappers is een must. Vergis je niet, het bezoeken van een festival is topsport. Je maakt de nodige kilometertjes door van de ene naar de andere stage te lopen en dat zorgt voor vermoeide voetjes.

2. Laagjes, laagjes, laagjes. Het ene moment sta je compleet verhit uit je stekker te gaan bij je favoriete artiest en het volgende moment kruip je klappertandend je tent in. Natuurlijk willen we er allemaal party-proof en knap uitzien, maar geloof ons, na dag één is je ijdelheid compleet verdwenen. Zorg er dus voor dat je genoeg laagjes kleding aantrekt die je ook makkelijk uit kunt doen. Trek een trui aan en neem een jasje mee. Thank us later.

3. Kleine wasjes, grote wasjes. We gaan er geen (hand)doekjes om winden, douchen op een festival is een drama… Met je toilettasje uren in de rij staan, wachtende op een kleine, vaak ook nog koude, pisstraal. Dat kan beter toch? Dat dachten ze bij Miele dus ook. Zeg hallo tegen ‘De Miele POWERWASH’. In deze enorme wasmachine kan jij al dansend een heus wasprogramma ondergaan. Een immense lading schuim zorgt ervoor dat jij en je vrienden brandschoon weer het festivalterrein op kunnen. Een wasmand vol artiesten maakt deze schuimparty compleet. Een ervaring om nooit te vergeten.

4. Fannypack realness. Daar sta je dan eindelijk te genieten. Je telefoon in je linkerhand en een biertje op rechts, beter wordt het niet. Maar, o wacht, waar laat je je muntjes, regencape, zonnebril, blarenpleisters, zonnebrand, tampons, powerbank en desinfecterende handcrème? Mocht je 'm nog niet hebben, koop een fannypack! Een kleine investering waar je heel je festivalleven plezier van gaat hebben.

5. Zonnebrillen. Het is de finishing touch van de festivallookjes, het verlengstuk van je imago, de camouflage voor je vermoeide ogen. Maar, pas op: laat je dure montuurtjes lekker thuis en neem een paar goedkope varianten mee. Zo voorkom je de nodige hartpijn als je er eentje verliest.    

Bron: Pip Peters Beeld: iStock