Shop deze prachtige sjaals en steun Free a Girl

Onlangs lieten verschillende BN'ers als Monica Geuze en Gwen van Poorten zich weer vrijwillig opsluiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Free a Girl, en ook nu is er weer een prachtige actie opgezet om geld in te zamelen voor de organisatie, om op deze manier zoveel mogelijk jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te ontsnappen.

 

Soni

 

Dit keer geen hokjes waar BN'ers twaalf uur lang opgesloten zitten, maar vier prachtige sjaals van zijden, waarvan 25 procent van de opbrengt naar Free a Girl gaat.

 

Op de sjaal is een meisje uit Nepal te zien, genaamd Soni. Haar vader was alcoholist en gokte, waardoor hij zoveel schulden kreeg, dat hij besloot om Soni aan een mensenhandelaar te verkopen. De handelaar verkocht haar aan een dansbar slash bordeel in India, net over de grens. Daar werd ze gedwongen sex te hebben met veel mannen.

 

Hereniging met familie

 

Toen ze op een gegeven moment wist ze te ontsnappen en vond ze haar weg naar huis. Eenmaal thuis aangekomen stond haar een vervelende verrassing te wachten, haar vader bracht haar namelijk terug naar het bordeel.

 

"Na een tijdje slaagden we erin haar te bevrijden. Uiteindelijk werd ze herenigd met haar familie. Haar vader was toen gestopt met drinken. Ze is nog een tijd gevolgd door onze lokale partnerorganisatie en het gaat goed met haar. Het verhaal van Soni staat symbool voor de vele verhalen die we bij Free a Girl horen."

 

Nu is de sjaal natuurlijk prachtig om te dragen, maar draag je ook je steentje bij aan de bewustwording van sexuele exploitatie van kinderen. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste, toch? Meer informatie vind je op: www.the-silk-project.com

 

Beeld: BSR