7 Hittevoordelen waar zelfs hittehaters niet omheen kunnen

Vandaag en de rest van de week is het lekker warm - juist, lekker warm; het kan ons niet warm genoeg zijn...  Maar zo denkt dus niet iedereen erover. Veel mensen beginnen zodra de temperatuur boven de twintig graden uitkomt zwetend te zuchten en te steunen. Ze vinden het té warm. Het is ook nooit goed! Maar goed, ook voor de notoire hittehater hebben deze temperaturen voordelen waar ze echt niet omheen kunnen. Lees snel verder!

De voordelen

1. Je kunt de hele dag ijs eten zonder dat je raar wordt aangekeken

Met dertig graden op de thermometer zal niemand je raar aankijken als je een bak ijs tot op de bodem leeglepelt. Dat is natuurlijk gewoon om je kerntemperatuur een beetje op orde te houden. Als het tien graden is, kom je niet weg met dat argument - en je moet ook gewoon wel dooreten, anders smelt het!

2. Je mag lekker overdag slapen

Landen waar het veel vaker heet is, hebben een fantastisch concept bedacht. Midden op de dag gaan opeens de luiken dicht. Even een tukkie doen. Siësta. Nou, als het hier warm is, houden we die dan ook. En om in slaap te komen, moet je natuurlijk eerst even een aflevering van je serie van het moment kijken. Zo werkt dat. 

3. Je hebt geen last meer van harde boter

Je kent het wel: je zit als ware je een beeldhouwwerk aan het boetseren bent op de boter in te hakken omdat-ie uit de koelkast komt en keihard is. Nou, heb je dus mooi geen last van met dit weer. Boter tien seconden buiten de koelkast en je glijdt er zo doorheen - dit klinkt een beetje fout, maar dat kan ook wel met deze hitte.

Lees ook: Wow: nooit meer schurende dijen met dít product

4. Je kunt de Hans Klok in jezelf helemaal de vrijheid geven met de ventilator

Je kan helemaal los met je Hans Klok-imitatie. En dat is wat iedereen diep in z'n hart wil. Ventilator erbij en wapperen met die manen (of maantjes, als je niet zoveel hebt). Wat een dag!

5. Hitte is het beste excuus om lekker niks uit te voeren

Ik had het eerder al over die siësta. Dat is natuurlijk lekker, maar ook de rest van de dag hoef je niks te doen. Je kunt het aan jezelf/je baas/wie dan ook prima verkopen: nee joh, het is echt veel te warm; ik ruim de boel wel even op als het straks weer regent.

6. Hitte is een prima dieet

Je lichaam produceert minder leptine bij warm weer en dat werkt eetlustremmend. Je valt dus vanzelf af! En dan kun je dus nog een extra bak compensatie-ijs eten; wat een feest!

7. En het scheelt bakken met geld

Echt in alles scheelt hitte je geld. Je verwarming hoeft niet aan, je droger hoeft niet aan omdat het lekker buiten droog kan wapperen en ga zo maar door...Leve de hitte!

Bron: Upcoming Beeld: KUWTK