Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman opgepakt

Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman is opgepakt en aangeklaagd voor fraude. Ook Full House-actrice Lori Loughlin zou zijn aangeklaagd. De twee actrices zouden werknemers op Amerikaanse elite-universiteiten hebben omgekocht zodat hun kinderen daar konden studeren, melden verschillende Amerikaanse media. 

Fraudezaak

De dames zijn twee van de bijna vijftig ouders die zijn aangeklaagd in de fraudezaak. Sportcoaches van universiteiten als Yale, Stanford en Georgetown zouden geld hebben aangenomen om studenten aan te nemen als atleten, ongeacht hun sportprestaties. Ook zouden examinatoren zijn omgekocht. Ouders zouden tussen 2011 en begin 2019 25 miljoen dollar hebben neergelegd voor toelating op de prestigieuze scholen.

500.000 dollar

Huffman en haar man, acteur William H. Macy, doneerden naar verluidt 15.000 dollar zodat hun oudste dochter twee keer zo veel tijd had voor de toelatingstest. Ook werden foutieve antwoorden achteraf gecorrigeerd. Het geld is overgemaakt onder het mom van een donatie. 

Loughlin zou 500.000 dollar hebben betaald zodat haar twee dochters konden studeren aan de universiteit van Southern Califonia.

Opgepakt

Felicity Huffman zou ook zijn opgepakt, maar is weer op vrije voeten. Volgens TMZ werd de Desperate Housewives-actrice om zes uur 's ochtends gearresteerd door zeven gewapende FBI-agenten. Een bron meldt dat ze al wist dat ze verdacht werd in de zaak en mogelijk aangehouden zou worden. Ze zou hebben laten weten zichzelf aan te geven als het zover kwam, maar werd toch onverwacht van het bed gelicht.

Later op de dag keurde een rechter een borgtocht van 250.000 dollar goed en werd Felicity vrijgelaten. Ze vertrok samen met haar man, acteur William H. Macy weer naar huis nadat ze haar paspoort had ingeleverd. 

Reacties Hollywood

Verschillende Hollywoodsterren hebben geen goed woord over voor de twee dames. Rob Lowe deelde een familiekiekje van zijn zoon Johns diploma-uitreiking op Stanford, en schreef daarbij: "Erg trots op mijn eerlijke, hardwerkende zoons."

Lena Dunham twitterde: "Alle mensen die bij deze fraude betrokken waren hadden hun geld op een hoop moeten gooien om een eliteschool te starten waar Lori Loughlin lesgeeft in glimlachen."

Comedian Billy Eichner stelde dat andere Desperate Housewives-sterren hem op goede scholen hadden geholpen en vakgenoot Patton Oswalt grapte dat zijn ouders hetzelfde hebben gedaan toen bleek dat hij maar een middelmatige student was.

Beeld: BSR, Bron: BuzzE