Zo vaak moet je je jeans dus eigenlijk wassen

Het kledingstuk waar we allemaal zowat in wonen. De jeans is vaak het meest geliefde stuk uit onze kledingkast en daarom willen we ons favoriete paar ook graag bijna elke dag aan. Het een paar weken niet wassen van je denim sluipt er dan ook makkelijk in. En dat is toch ook de regel onder jeansfanatics? Jeans wassen is een no go, of toch niet?

Wassen

Tijd voor wat opheldering. Therese Rawsthorne, creatief directeur bij General Pants vertelt hoe vaak we nou écht ons jeans moeten wassen. “Het hangt af van hoe je wilt dat de jeans eruit gaat zien”, zegt Therese. “Wassen en dragen veranderen beide de look van de jeans.”

Boyfriend jeans

Therese Rawsthorne raadt aan om mom-jeans en boyfriend-jeans iets vaker te wassen. Ongeveer na één à twee draagbeurten wassen. Hierdoor worden ze zachter en krijgt de jeans een authentiekere uitstraling. Als je een jeans hebt met een mooie diepe kleur blauw is het verstandiger om je jeans na drie of vier draagbeurten de was in te doen. Zorg wel dat je dit in koud water doet dat tast de kleur het minste aan.

Lees ook:Daar dient het kleine zakje in je spijkerbroek dus voor

G-Star €121,62

SuperTrash €120

Twintip €34,95

Topshop €55

River Island €40

Urban Outfitters €55

DENHAM €132,30

Even&Odd €36,95

River Island €55

Urban Outfitters €55

Bron: Marie Claire | Beeld: iStockphoto