slogan

Trend: denim on denim

De spijkerbroek is het meest gedragen kledingstuk ter wereld. De jeans bestaat al sinds 1873 maar werd pas populair toen sterren zoals James DeanElvis Presley en Marilyn Monroe in de jaren 50 erin gespot werden. Tegenwoordig dragen we niet alleen broeken van denim, maar ook bloesjesjasjesshortsrokjes en zelfs schoenen.

Al jarenlang is er een discussie of denim op denim gedragen mag worden. Wij op de redactie zijn het er unaniem over eens: het kan en mag zeker! En de foto’s hierboven geven aan dat het er erg fashionable uit kan zien. Maar wat zijn de denim-essentials? Wij kwamen uit op de volgende items:

Een denim blouse is essentieel in je garderobe. Je kan de blouse open over een top dragen, combineren met een high-waisted jeans of bijvoorbeeld helemaal dichtknopen en combineren met een dik wollen vest. Veel mogelijkheden dus! Een denim short is niet alleen meer voor de zomer. In de winter kan je de short gewoon dragen door er een warme panty onder aan te trekken. Combineer het met een leuke truiet voilà!

Nog een aantal leuke denim-weetjes:

  • Een Nederlander heeft gemiddeld 5,4 spijkerbroek in de kast liggen.
  • Er worden in Nederland ongeveer 45 miljoen spijkerbroeken verkocht per jaar!
  • Om een jeans een destroyed look te geven wordt het gewassen met pluimstenen in een enorme wasmachine. Je kan dan ook wel eens een steentje terugvinden in je broekzak.
  • Er kunnen 215 jeans worden gemaakt uit één katoenbaal.

Hoe combineer jij denim op denim? (MK)

Bron beeld: Imaxtree