slogan

Slecht nieuws voor fans kledingmerk Zoe Karssen

Het iconische merk van Zoe en Quince Karssen, wat onder andere bekend is van de printjes met vleermuizen en lipjes, is door de rechtbank failliet verklaard.

Internationaal succes

Het modeduo begon hun carrière negen jaar geleden in onze hoofdstad, waar ze ook gelijk hun hoofdkantoor vestigden. Het merk werd de afgelopen jaren een heus begrip en werd ook over de grens een groot succes.

Zo werden onder anderen celebs als Sandra Bullock, Keira Knightly en niemand mindere dan Beyoncé meerdere keren gespot in één van hun items. 'Ik moet steeds glimlachen als ik daar aan terug denk, ondanks dat het al een jaar geleden is", vertelde Zoe toen.

Lees ook: Oh no! Dit bekende schoenenmerk is failliet

Doorstart

Maar dat waren zeker niet de enige hoogtepunten. Zo hebben ze drie jaar geleden hun eerste winkel in De 9 Straatjes geopend, breidden ze hun collectie uit met meerdere items en kwam er herenmode bij. Toch heeft het bedrijf het helaas niet gered. Het is nog onduidelijk wat er met zowel de winkel als de verkooppunten gaat gebeuren. Wel is de webshop inmiddels op 'onder constructie' gezet. 

Wel heeft de curator laten weten dat een doorstart reëel is, omdat meerdere belangstellende partijen zich hebben gemeld. Ook vallen moederbedrijf Zoe Karssen International en dochteronderneming Zoe Karssen Retail niet onder het faillissement.

Bron: RetailNews, Nu.nl Beeld: ANP