slogan

Riccardo Tisci weg bij Givenchy

Een grote verandering in modeland: na twaalf jaar verlaat creatief directeur Riccardo Tisci het Franse modehuis Givenchy.

Groot verlies

Riccardo wist Givenchy de afgelopen twaalf jaar nieuw leven in te blazen, waardoor het één van de meest gewilde merken ter wereld werd. 'S werelds grootste celebs als Madonna, Beyoncé en Kim Kardashian werden regelmatig in zijn collecties gespot en ook in winkels gingen de items als warme broodjes over de toonbank. Het bedrijf groeide daardoor enorm in werknemers én omzet.

Fantastische tijd

De Italiaanse ontwerper en het modehuis hebben de beslissing samen genomen en gaan dan ook vriendschappelijk uit elkaar, staat in de verklaring. Via Instagram bedankt Riccardo zijn team. "Mijn grote dank gaat uit naar mijn fantastische team, het magische atelier en iedereen die heeft geholpen om de afgelopen 93 collecties mogelijk te maken."

Als gevolg zal er tijdens Paris Fashion Week in maart geen show van Givenchy zijn.

Versace?

Het gerucht gaat dat Riccardo overstapt naar Versace. Hij is goed bevriend Donatella Versace en zou altijd al fan zijn geweest van het merk. Dit is echter (nog) niet bevestigd.

Beeld: Getty