slogan

Nikkie Plessen: 'Iedereen gilde 'Kate', 'Nikkie'. Hysterisch!'

Vorige week deelde Nikkie Plessen haar nieuwe collectie Selected by Kate Moss met de wereld. Grazia sprak haar bij haar terugkomst vanuit Sjanghai, waar de lancering plaatsvond.

Nikkie x Kate

"Kate en ik waren het meteen eens over de locatie waar de lancering van NIKKIE – Selected by Kate Moss moest plaatsvinden. Sjanghai is waanzinnig mooi en heeft prachtige gebouwen – van klassiek tot hypermodern – en geweldige clubs en restaurants. De stad heeft veel groen en is high-end. Een echte fashionstad. Ik hou enorm van klassieke hotels en Waldorf Astoria, waar het event plaatvond, is wereldwijd een begrip. Helemaal mijn stijl. Daarnaast is Sjanghai een heel belangrijke stad voor Alibaba en Tmall, het grootste internetplatform van China en het bijbehorende retailplatform. Op dat platform hebben wij overigens diezelfde avond onze Flagship Store geopend."

Aandacht

"Toen we aankwamen op het event was het zo druk, niet normaal. Echt een kippenvelmoment. De media-aandacht in China was enorm; ik heb nog nooit zo veel pers bij elkaar gezien. Iedereen gilde 'Kate', 'Nikkie'. Hysterisch! We moesten op een bepaald moment gewoon vragen of ze wilden stoppen met filmen en foto’s maken. Het hield niet op. Ineens stond ik in een livestream van een it-girl die verslag deed van haar avond aan achttien miljoen volgers. Zo bizar, maar zo gaaf."

Benieuwd naar het hele interview met Nikkie? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Lees ook: Nikkie Plessen over de samenwerking met Kate Moss

Beeld: ANP