slogan

Marc by Marc Jacobs @ NYFW

Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs toonde gisteren zijn herfst/winter collectie van zijn jongere lijn, Marc by Marc Jacobs tijdens New York Fashion Week. De collectie bevatte veel vintage invloeden en handtassen geïnspireerd op hoedendozen.

Jacobs heeft een duidelijke voorliefde voor kleding uit de jaren 70. Ook dit keer liet hij dit tijdperk op de catwalk herleven. Bij de eerste silhouetten lag de nadruk vooral op de taille met jurken met een tailleriem en taillerokken. De collectie showde een mix van marine krijtstreep, grafische prints en het rossige kleurenpalet uit de zeventiger jaren, met een knipoog naar het aloude discogevoel. De kleuren bleven beperkt tot blauwtinten, rood en oranje in onder meer ruitpatronen. De modellen paradeerde over de catwalk met een bos wilde krullen en glanzende rode lippen, typerend voor de jonge discoganger.

De op hoedendoos geïnspireerde handtassen en grote schooltassen uit de herfst/wintercollectie 2013/2014 bracht de bezoeker terug in een tijd toen men veel met de trein reisde en zich hiervoor speciaal aankleedde. De tassen kwamen in verschillende bruin- en marineblauw tinten.

De mannelijke modellen droegen coltruien, overhemden met heftige patronen en wijdvallende broeken. De pakken hadden het typische jaren zeventig discosilhouet, maar werden meer eigentijds door de stoere ringen en afgetrapte schoenen die de heren aan hadden. (MK)