slogan

'Ik ging gekleed als Kylie Jenner en zo reageerde men'

Getoond op de catwalks van onder meer Prada en Louis Vuitton en gedragen door onder anderen Kendall en Kylie Jenner, Ashley Graham, Blake Lively, Bella Hadid en dichter bij huis influencers Stephanie Broek en Anna Nooshin. Neon, en dan bij voorkeur groen en geel, is zeker een van de grootste trends deze zomer.

Rock bottom

"Bij al deze dames staat de kleur dan ook top, maar dat zijn dan ook mensen die van mode en hun voorkomen hun werk hebben gemaakt. Niet iemand die, zoals ik, het neon vooral kent van de smalle streep op de hardloopbroek. Maar we gaan rock bottom, zo heeft stylist Willeke besloten, met neongele (en loeistrakke) rok (met tevens hoge split, joe) en body, daaroverheen eenzelfde kleur jas, daaronder neongroene dad shoes (die bestaan kennelijk in deze tint). Tot aan het streepje in de sok en de oorbellen aan toe: groen. Neongroen."

Festivaloutfit

“Je lijkt Kim Kardashian wel”, merkt Grazia’s online editor Heather op als ik me in de outfit heb gehesen. En het moet gezegd: waar ik bang was dat de NASA me out of space zou spotten, zo opvallend, voelt deze look niet eens zo erg als ik had verwacht. Al zou ik het zelf niet aantrekken om vervolgens de dagelijkse boodschappen bij de supermarkt te gaan doen. Maar dat doe ik nu dus wel, want de look moet immers worden getest, en het avondeten moet nu eenmaal worden gehaald."

"Ik heb nog even overwogen hem aan te trekken naar een date, later deze week, maar om de kans van slagen bij betreffend manspersoon niet bij de eerste aanblik al tot nul te reduceren, wordt het toch de supermarkt. Waar het nog nooit zo druk is geweest, leek het wel. Zul je altijd zien. En waar, zo rapporteert vriendin E. die de foto’s moet maken, “iedereen, maar dan ook echt iedereen” me aanstaart. Maar dat had ik al gemerkt op weg ernaartoe, toen er van een bank met hangjongeren wat onduidelijk geroep klonk. Duidelijk, dit is een festivaloutfit, geen ik-ga-citroenen- bij-de-Lidl-kopen-outfit."

Tekst: Sigrid Stamkot Beeld: Martijn Senders