slogan

Grazia aan de cocktails

De Copper Kettle Serve van Ketel One is na een wereldwijde tour langs cocktail capitals als Londen, New York en Sydney eindelijk in Nederland gearriveerd, en Grazia mocht het uitproberen. 

Italiaanse shaker boy

Voor een tasting / redactievergadering arriveerde de redactie van Grazia.nl donderdagavond bij restaurant Mystique in de Amsterdamse Utrechtsestraat. We werden de kelder ingeleid, waar een donkere cocktailbar schuil ging. Een aangenaam ogende Italiaanse shaker boy, die tevens de uitvinder van Mystique's speciale Copper Kettle cocktail bleek te zijn, nam ons onder zijn hoede. Nadat hij ons voor zijn bar had geparkeerd, ging hij druk in de weer met vers grapefruitsap, citroensap, zelfgemaakte lavendelsiroop, ginger beer en uiteraard Ketel One wodka, en trakteerde ons zo nu en dan op een acrobatisch cocktail shaker trucje.

Toen kon de bijzondere Kettle Serve beginnen. Met een glimmende koperen ketel werd de cocktail uitgeschonken in ijskoude glazen vergezeld door geurend en stomend droogijs. Zonder twijfel één van de meest eye catching drankjes in de bar en wat was het heerlijk! Bovendien perfect spraakwater voor onze 'redactievergadering'. Vijf bakjes cassave chips en twee cocktails later waren we allemaal overtuigd: de Copper Kettle Serve is de perfecte manier om een avondje uit mee af te trappen.

Sharing = caring

De Copper Kettle Serve is een manier van cocktails serveren waarbij Ketel One's authentieke koperen ketel centraal staat. In de industrieel ogende ketel worden de cocktails gemaakt en uitgeschonken. De serve is extra  spectaculair door het stomende effect dat het toegevoegde droogijs geeft. Doordat er uit de copper kettle tot zes cocktails geschonken kunnen worden, is de serve een ware sharing experience.


,