slogan

De trends die we in 2018 niet meer willen zien

Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur. In 2018 zien we trends weer komen en gaan en dat gaat soms zó snel dat je het allemaal niet meer bijhoudt. Grote retailers als Net-a-Porter hebben zo hun voorspellingen gedaan en dit is wat zij absolúút niet meer willen zien. Keep in mind: je moet altijd dragen wat je zelf wil.

Don'ts

Maxi lengte

Volgens de expert kan de maxi-lengte dit seizoen niet meer en gaan we massaal voor de midi-jurk. Dit kan gecombineerd worden met overknees of over een jeans. Ook oversized truien mogen over de midi-jurk, maar die maxi-jurken laat je dit jaar écht in de kast. 

Off the shoulder

Ook de 'off the shoulder'-trend is voorbij dit seizoen. Tenzij het één schouder of een peekaboo is. Maar, de typische blouse waar je twee blote schouders ziet, zijn een echte don't

Chokers

Ook chokers hebben hun tijd gehad. Experts zien deze 90s accessoire het liefst zo snel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen. 

Bomberjassen

De bomberjack is verleden tijd. "Ook al is hij nog niet helemaal uit het straatbeeld verdwenen, wordt hij nu liever vervangen door een sjieke blazer", aldus de fashion director van Net-a-Porter

Bucket bags

De bucket bag maakt dit seizoen plaats voor veel gekkere vormen én kleuren. Ronde tassen zijn bijvoorbeeld momenteel erg hot en bovendien een eyecatcher.

Beeld: Getty