slogan

Tyra geeft kleintjes ook een kans

De castings voor het volgende seizoen van America’s Next Top Model zijn begonnen in Miami. Maar als je langer bent dan 1.78 m zoals de meeste modellen dan hoef je het deze keer niet te proberen. Tyra Banks is voor het dertiende seizoen op zoek naar kandidaten van ongeveer 1.67 m en kleiner.

“Sinds de show is begonnen, worden we altijd benaderd door meisjes die kleiner zijn dan 1.78m, die vragen en bedelen, alsjeblieft Tyra geef ons ook een kans,” vertelt de casting director van de show.

“Ze werd zo vaak aangehouden op straat, in restaurants, waar dan ook, door meiden die vroegen of zij ook mee zouden mogen doen, zo klein van stuk als ze waren. We hebben er lang over nagedacht. En kwamen tot de conclusie dat het een geweldige mogelijkheid zou zijn om deze meiden ook een mogelijkheid te gunnen. De show gaat over mogelijkheden… en Kate Moss is het grote voorbeeld,” zegt ze.

Tyra kent een heel veel supermodels die niet de vereiste lengte hebben en toch veel succes kennen. En, waarom niet? Het gaat vooral om het gezicht en het totaal plaatje.”

Het is natuurlijk heel nobel dat dames met een afwijkende lengte ook een kans krijgen maar tegelijkertijd geef je deze kandidaten veel hoop. De hoop op een leuke modellencarriere. En om nou te zeggen dat alle twaalf winnaars een glansrijke carriere hebben opgebouwd in de modellenwereld?

Niet echt, en die hadden in ieder geval hun lengte wel mee. Naast Kate Moss zijn er niet zo heel veel kleinere topmodellen te bedenken die echt de internationale top hebben gehaald. Ja, Devon Aoki is er eentje. Maar verder?


,