slogan

Ontdekt worden als model?

Heb je altijd al model willen worden, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Dan is het ModelConvention misschien wel de manier. Hier kan je ontdekken of je er talent voor hebt.

Tijdens deze bijeenkomst zijn er scouts van meer dan 40 van de beste modellenbureaus ter wereld ter plekke die kunnen bepalen of jij wellicht een serieuze opvolger bent van bijvoorbeeld Doutzen Kroes, Gisele Bündchen of Kate Moss

De tweede ModelConvention wordt gehouden op 20 september in het World Forum Convention Center te Den Haag. Meisjes én jongens tussen de 14 en 35 jaar kunnen zich vooraf inschrijven voor deze ‘tweede ronde’ van de (inter)nationale modellen screening. Op deze dag kun je jezelf van je beste kant laten zien aan de belangrijkste mensen uit de modellenbranche.

De manier om een kijkje te nemen in de modellenwereld en om jezelf te presenteren zonder dat je eerst moet investeren in een duur starterportfolio. Aan het eind van de dag hoor je of je wel of niet geschikt bent om als model verder te gaan. Als dit wel het geval is krijg je namelijk ‘call backs’ waarbij je in een persoonlijk gesprek met de bureaus direct jouw mogelijkheden bespreekt en duidelijke afspraken maakt.

Voordat je de catwalk opgaat, krijg je bovendien nog een extra steuntje in de rug dankzij de professionele catwalkles van Mariana Verkerk, bekend als jurylid en catwalkcoach van o.a. Hollands Next Top Model. Ook neem je deel aan interessante seminars van fashionprofessionals waar je alles leert over de modellenwereld.

Alles gebeurt dus op één dag en als jij het ‘gezicht’ hebt dat de modelscouts zoeken, is de kans groot dat je op die dag ontdekt zult worden! Datzelfde overkwam immers bijna 60% van de deelnemers van vorig jaar die nu zowel bij Nederlandse als buitenlandse bureaus staan ingeschreven en al in menig modeblad stonden. Ook voor modellen die al vertegenwoordigd worden door een Nederlands modellenbureau is de ModelConvention een uitstekende kans. Zo heb je namelijk de mogelijkheid om in contact te komen met de mensen van internationale bureaus zonder dat je naar Tokio, Kaapstad of New York hoeft te reizen. Kim Feenstra, winnares van Hollands Next Top Model 2, deed vorig jaar ook mee aan de ModelConvention en kreeg daardoor internationale bureaus in Athene, Kaapstad en London.

Het inschrijfgeld is 395 euro. Kijk voor meer info op de website van de ModelConvention.


,