#OnefitChallenge: Barre work-out

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. O...

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Omdat de zomer voor de deur staat, er op de redactie altijd teveel taart wordt gegeten en de fitgirls ons om de oren vliegen, vonden Grazia’s Zoé en Heather het tijd om actie te ondernemen. Maar om elke dag nou te gaan hardlopen… No thanks. Fit worden moet op een leukere manier kunnen!

Met hun OneFit pasjes in de aanslag gaan ze daarom twee maanden lang elke week een andere fun sport uitproberen. Want dat is het leuke van OneFit; je kunt met één pasje honderden verschillende fitnessclubs, yoga studios, outdoor workouts en veel andere exclusieve sportieve activiteiten bezoeken. Van paaldansen tot aerial yoga en van buikdansen tot HIIT. Deze week: een barre work-out bij Studio 191.

Wat is het?

’s Werelds grootste topmodellen zweren erbij: barre work-out. Dit is een combinatie van ballet, yoga en pilates. De bar wordt gebruikt om balans te houden tijdens het doen van verschillende oefeningen met de focus op de core en kracht (denk aan het stilhouden van je lichaam terwijl je een bepaalde spiergroep aanpakt), gecombineerd met kleine snelle bewegingen. Het komt ook voor dat er lichte balletjes, fitness elastieken en balans ballen gebruikt worden en er worden oefeningen op de mat gedaan. Het resultaat? Een betere houding, lange spieren, flexibiliteit, gewichtsverlies en minder stress. Door de combinatie van kracht en cardio verbrand je vet, maar bouw je ook spieren op.

Hoe was het?

Heather:“Zwáááár! Hoewel het er op onze foto’s (en de Instagram-kiekjes van zo ongeveer elk topmodel in de wereld) best relaxed en simpel uitziet, is dat zeker niet waar. Vooral de oefeningen aan de bar waren een stuk moeilijker dan ik had verwacht. Het tempo is niet heel snel zoals bij een cardio-training; je maakt eigelijk vrij simpele bewegingen zoals je been (wel meerdere keren natuurlijk) 90 graden naar voren optillen. En tóch heb je voor je het weet trillende beentjes. Ik zweette misschien nog wel meer dan bij een intensieve work-out, terwijl er geen rennen of springen aan te pas kwam. Het werd me ineens heel erg duidelijk waarom balletdansers zo’n prachtig en gespierd lichaam hebben… Het is echt een topsport. Nu maar hopen dat ik op een dag net zo’n mooi figuurtje als Doutzen, Candice en Karlie heb.”

Zoé: “Toen ik over de Barre workout hoorde, ging er meteen een belletje rinkelen. ‘Daar zweren de Victoria’s Secret Angels toch bij?’, dacht ik zo. ‘En aan de Instagramfoto’s van Doutzen te zien, ziet ’t er ook behoorlijk relaxed uit. Beetje rekken en strekken op rustgevende muziek.’ Boy was I wrong. Bij binnenkomst deed de overenthousiaste (in a good way!) instructrice Brit(ney) de stereo aan, waarna Justin Biebers Where are you now door de speakers gonsde. Enkele minuten later werkten we ons in het zweet en het tempo lag behoorlijk hoog. We deden een reeks oefeningen en ik moet zeggen dat de work-out veel wegheeft van een bootcamples. We deden oefeningen op de mat, met elastieken en aan de bar uiteraard. Het begon best eenvoudig, maar na een aantal herhalingen werd ik, met trillende benen in pliés-houding en al, behoorlijk op de proef gesteld. Het is namelijk niet alleen een killer work-out, de hele les door moet je ook een elegante ballerina-houding aannemen. Je rug- en buikspieren worden hierdoor sterker wat resulteert in een mooie taille. Na de work-out heb je wel echt het gevoel dat je hebt getraind. Ook leuk: omdat het een HIIT training is, krijgt je vetverbranding ook een boost en blijf je na de training ook nog verbranden!”

@gallery(1008259)

Laatste nieuws