Exclusief! Jamie Li reageert op ophef rond boek

"Ik sta er nog steeds achter"

Haar boek veroorzaakte vorige week een dagenlange rel, maar is intussen wel aan een vierde druk toe. Grazia sprak schrijfster en vlogger Jamie Li Fo Sjoe (31).

Uit zijn verband

Haar boek Sexy, But Tired. But Sexy. veroorzaakte een storm van kritiek. De passage waarin ze schrijft dat mannen altijd in ‘kamp konijn’ zitten en je als vrouw ‘zin moet maken, mits geen last van lichamelijke klachten’ zou seksistisch en antifeministisch zijn en zelfs aanzetten tot verkrachting. Hoe ziet zij dat?

Jamie: "Inhoudelijk sta ik nog helemaal achter alle passages uit mijn boek, je moet het gewoon niet uit zijn verband trekken. Ik heb nauwelijks gereageerd, omdat ik niet de behoefte voelde me te verdedigen voor iets wat ik niet zo had gezegd en waar nog een verhaal omheen hoort. Als je mijn humor en schrijfstijl niet snapt, dan gaan we het niet eens worden."

Onbegrepen

"Toen ik dit schreef, had ik wel wat reactie verwacht, maar zo enorm veel, dat had ik niet zien aankomen. Toen ik de kritiek las dacht ik alleen maar: maar dat stáát er helemaal niet. Als mensen mijn hele boek lezen, zou duidelijk zijn dat dit de manier is waarop ik praat, en dan zie je dat die passage helemaal uit zijn context is gehaald", vertelt ze. "Ik voelde me onbegrepen en daarna ook een beetje gefrustreerd, maar besloot me er niet te veel door te laten raken."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die vandaag in de winkel ligt!

Lees ook: Win het boek van Jamie Li

Laatste nieuws