slogan

Fit met Foodie-ness: Dames opgelet! Dit is jouw healthy to-do list

Fit-girl Carolina van Dorenmalen, beter bekend van de succesvolle blog Foodie-ness, weet alles op het gebied van voeding, sport en lifestyle. Daarom deelt ze om de week de beste tips & tricks, inspiratie en motivatie voor een gezonde leefstijl die ook écht vol te houden is. Kom maar op met die happy & healthy lifestyle!

To-do

Wij dames houden van to-do lijstjes! Waarom? Simpelweg omdat dit helpt tegen onnodige stress, verwarring en angst om dingen te vergeten en slapeloze nachten vanwege een hoofd dat niet “uit” gaat. To-do lijstjes zorgen voor structuur, orde en rust. Ook als je graag healthy & fit door het leven wilt gaan.

Heb jij het gevoel dat je te druk bent om ook nog te denken aan sporten en gezond eten? Help is here, want de volgende 8 to-do’s zullen jou helpen om fit de zomer in te gaan!

1. Drink water – veel!
Start elke dag met een glas water in de ochtend voor je ontbijt. Het is belangrijk om je hydratatie niveau aan te vullen na een nacht slapen. Neem vervolgens een fles water mee naar je werk en zorg dat je deze leeg drinkt. Hier is altijd tijd voor tussen je afspraken door en je kan je bidon of flesje makkelijk met je mee brengen.

2. Groeten en fruit bij elke maaltijd
Probeer 5-6 kleinere maaltijden per dag te eten. Door bij elke maaltijd een stuk fruit of groenten te eten zal je een voller gevoel krijgen (goodbye cravings!), maar nog belangrijker: je krijgt de hele dag door de juiste voedingsstoffen binnen om je 100% energiek te voelen en je metabolisme to the max te laten werken.

3. Work up a sweat!
Voeding is de basis van een healthy lifestyle, maar gaat zeker gepaard met beweging. Heb jij niet elke week tijd om 4 keer naar de gym te gaan? Kies een alternatief! Denk aan een 25 min. HIIT (High Intensity Interval Training), een 30 min. wandeling na het avondeten of een 30 min. ab workout in je eigen woonkamer voor je naar je werk gaat (dan heb je het maar gehad).

4. Be like Doornroosje
Probeer elke nacht 8 uur slaap te pakken. Rust is erg belangrijk voor onze body & mind en een cruciaal onderdeel van je healthy lifestyle.

5. Stretch it
Zeker als je een zittend beroep hebt, is het belangrijk om zo nu en dan even alles neer te leggen en een moment te stretchen. Ga achter de computer vandaan en loop even weg om een kopje groene thee te pakken, frisse neus te halen of een collega gedag te zeggen.

6. Loop, fiets of trap
Het is misschien cliché, maar zeker waar. Probeer vaker te lopen naar de supermarkt, te fietsen naar je werk of de trap te pakken in plaats van de lift. Alle beetjes helpen, ladies!

7. Let op je houding
Probeer de hele dag een juiste houding aan te nemen, zowel met een zittend beroep als fysiek zwaar beroep. Zo hoef je je lichaam niet onnodig te belasten en wordt het makkelijker voor je om ook nog energie over te houden voor je uurtje sporten.

8. Say cheese!
Lach en wees gelukkig! Straal en wees positief! Je zult merken dat dit niet alleen een positief effect op jou heeft, maar ook op je omgeving. Happy looks good on you ;-)

Meer zien, lezen en weten van Foodie-ness? Neem een kijkje op haar blog, Instagram, Facebook of stuur een mailtje