De broek die de mode in z’n ban heeft

Ik dacht dat ik er zelf  immuun voor was, tot ik vorige week toch zwichtte in het pashokje van een New Yorks warenhuis...

Ik dacht dat ik er zelf  immuun voor was, tot ik vorige week toch zwichtte in het pashokje van een New Yorks warenhuis – de J Brand Houlihan. Sinds begin dit jaar gaat er geen week voorbij of er wordt wel een actrice/model/it-girl gespot in de skinny cargo broek met ritsjes aan de onderkant van jeansmerk J Brand. Het zag er leuk uit bij Kate Moss en Kate Bosworth, Jessica Alba en Gwyneth Paltrow, maar om nou een broek te kopen die IEDEREEN al heeft en bovendien niet heel draagbaar leek – nee.

 

Maar toen kwam ik dus in New York en zag ik de verzamelde modepers die de Houlihan (vernoemt naar een M*A*S*H-personage) op allerlei manieren droeg. Met platte sandalen, met enkellaarsjes, met plateausandalen, met camel jas of met pailettenjasje. Misschien moest ik ‘m toch eens proberen? Zou de broek echt wonderen doen voor je figuur en niet alleen vrouwen met maat 32 geweldig staan? Op jeans recensieblogs (ja, die bestaan) werd immers vol lof over de unieke eigenschappen van de Houlihan gesproken.

 

Met een Alexander Wang streepjes T-shirt erop zag ik mezelf in de spiegel. Mijn benen leken dunner en mijn billen hoger. Mijn Acne pistol laarsjes konden er prima onder. Spannender dan een spijkerbroek, vond ik, maar even veelzijdig. Wat heb ik een spijt dat ik ‘m niet onmiddellijk heb afgerekend voor $238. Hier kost de Houlihan helaas €318. Ik overweeg het nog serieus ook. In het zwart, heb ik bedacht. Ik denk dat een nieuwe klassieker is geboren.

Laatste nieuws