slogan

Danie Bles: “Tweedehands & Vintage”

Ik doe het tegenwoordig eigenlijk nog te weinig, maar als ik ga winkelen bij een tweedehands/vintage zaakje slaag ik altijd. Ik heb zo mijn favoriete adresjes in Nederland en in het buitenland.

In Amsterdam ga ik naar Laura Dols, in Parijs is Didier Ludot mijn favoriet. Tevens heb ik in Saint Tropez een geweldig zaakje ontdekt waar ik de meest bijzondere vondsten doe.

Zo heb ik er afgelopen vakantie een ge-wel-dige Vintage Chanel Beautycase gekocht. Hij is zwart en doorgestikt en komt uit de seventies. Hij wordt nu niet meer gemaakt dus het is echt een pareltje. Toevallig zag ik Lady Gaga laatst ook met zo’n exemplaar. Ik ben er zo blij mee.

Lady Gaga en haar vintage Chanel beautycase

Bij hetzelfde zaakje kocht ik onlangs een aantal vintage Hermès riemen, in rood en blauw en een jaar geleden heb ik er een vintage Hermès rugzak gekocht. Ze verkopen er tevens prachtige vintage Louis Vuitton koffers; ik kan me er echt eindeloos vermaken.

Vintage tassen in Saint Tropez

Vroeger struinde ik ook die vintage markten nog af. Dan stond ik in het weekend om 06.00u ’s ochtends met een zaklamp op de tweedehandsmarkt in Brussel. Daar heb ik nu geen tijd meer voor, maar je kunt er absoluut geweldige vondsten doen.

Ik heb het wel moeten leren hoor, dat vintage shoppen. Vroeger had ik er nul kijk op en kon ik nog geen echt van nep onderscheiden. Nu heb ik er wel een neus voor en weet ik meteen of iets de moeite waard is of niet.

Laatst vond ik in een winkeltje bijvoorbeeld een vintage Balmain jurkje voor maar 250 euro. De eigenaar van de winkel had waarschijnlijk geen idee dat het zo’n bijzonder jurkje was maar ik kon niet wachten om het mee naar huis te nemen.

Zelf breng ik mijn kleding altijd naar de Ruilhoek in Amsterdam, want als je zoveel shopt als ik moet je natuurlijk ook regelmatig afstand doen van bepaalde items. Maar één ding is zeker, die Chanel beautycase zal ik nóóit weg doen.

X Danie

Ps. Mijn nieuwste online magazine Bydanie al bekeken? Je vindt ‘m hier.

 

 

 


,