Danie Bles: op bezoek bij Sylvie

Ieder jaar ga ik met de meiden van kantoor een aantal dagen weg. We gaan meestal rond de feestdagen en kiezen een grote...

Ieder jaar ga ik met de meiden van kantoor een aantal dagen weg. We gaan meestal rond de feestdagen en kiezen een grote stad waar we gezellig kunnen shoppen en tussendoor ook kunnen werken. Dit jaar besloten we naar Londen te gaan.

De reis begon al goed. Op de luchthaven stond ik bij Easy Jet in de rij toen een vrouw achter me mij aansprak en zei:

‘I love your pants, I want them too. In fact I love your whole look

Het bleek model Janice Dickinson te zijn, die helemaal weg was van mijn goudleren broek (van mijn eigen merk ByDanie). We raakten aan de praat over ons werk en kletsten ook in het vliegtuig gezellig verder. Janice vertelde dat ze binnenkort een shoot met tijdschrift ELLE had waarvoor ze misschien nog hulp nodig had en we wisselden telefoonnummers uit. Een onverwachte, maar superleuke ontmoeting. Ik ben benieuwd of ik nog iets van haar hoor.

Nadat we in Londen onze spullen naar het hotel (Number 16) hadden gebracht, gingen we eerst langs bij Sylvie (van der Vaart). We zouden heerlijk bijkletsen en haar kledingkast opnieuw organiseren. Na Sylvie’s verhuizing was alle kleding er namelijk wel ingehangen, maar er zat nog geen systeem in.

Een hapje eten met de meiden en Sylvie

We zijn dus flink aan de slag gegaan. We hebben alle zomer-items naar boven gebracht en de kleding gesorteerd. Ook hebben we nieuwe sets gemaakt. Die legden we dan op de grond en maakten er vervolgens een foto van. Op kantoor gaan we later al die sets in een map doen, zodat wij en Sylvie zelf precies weten wat ze heeft. Dat is handig voor wanneer Sylvie een outfit nodig heeft voor een event en ze kan haar kleding zo optimaal gebruiken. Tussen al het passen en sorteren door aten we ‘s middags Sushi en voor we het wisten, was het avond.

Eén van Sylvie’s mooiste winter-items is dit donkergrijze vest met bronzen pailletten van Marc Jacobs.

De andere dagen van onze Londentrip zaten bomvol. We hadden een afspraak bij Karla Otto, één van de grootste PR-bureaus ter wereld. Zij vertegenwoordigen onder meer de merken Emilio Pucci en Gianfranco Ferré, labels waar ik Sylvie graag in kleed. Daarna hadden we nog press appointments bij Temperley en Topshop. Bij Temperley heb ik nieuwe looks uitgezocht voor Sylvie voor Das Supertalent. En bij Topshop vond ik mooie accessoires voor Daniëlle Oerlemans en Nikkie Plessen.

Tussendoor hebben we nog een beetje voor onszelf geshopt en heb ik alvast wat Sinterklaas- en Kerstinkopen gedaan voor mijn zoontje.

Terug in het hotel heb ik snel een groot Fedex-pakket samengesteld vol met items voor Daniëlle Oerlemans. Ik zou haar namelijk kleden voor de Beau Monde Awards van donderdag 18 november. Het pakket moest met spoed naar Nederland, want er zat van alles in wat Daniëlle daarvoor nodig zou hebben. Gelukkig kwam alles op tijd, zag Daniëlle er die avond prachtig uit en sleepte ze ook nog mooi even de belangrijkste award in de wacht.

Ziet Danielle er niet prachtig uit?

Ikzelf had donderdag nog een shopafspraak met een klant in Londen en daarna vlogen ik en de meiden weer terug Amsterdam. Het waren drie drukke maar heerlijke dagen.

PS. Ik heb onlangs mijn eerste eigen Style Guide gelanceerd vol handige tips, trends en de stijl van mijn klanten (onder meer Yolanthe, Leontine en Sylvie). Nieuwsgierig? Je koopt ‘m bij alle boekhandels voor 5,95.

Laatste nieuws