Blog: Daar gaan we weer!

Oké, dus er heeft zich weer een kandidaat, Wade Robson, gemeld die Michael Jackson postuum wil aanklagen wegens kindermi...

Oké, dus er heeft zich weer een kandidaat, Wade Robson, gemeld die Michael Jackson postuum wil aanklagen wegens kindermisbruik. De beste man is al bijna 4 jaar dood en hij krijgt meer media aandacht dan zijn laatste CD ooit gekregen heeft. Ik denk dat hij intussen al talloze, driedubbele pirouettes gedraaid heeft in zijn graf. Wat nou laatste rustplaats?

Ik ga niemand veroordelen, maar ik moet toegeven dat mijn maag zich wel even omdraaide bij het lezen van dit bericht. Misschien ben ik niet meer zo objectief, nadat Michael mij als tienermeisje ooit de hand schudde toen ik iets te blij voor The Grand in Amsterdam stond te posten. Ik vind het in elk geval nogal merkwaardig dat een man die jaarlijks honderden kleine jongetjes op zijn landgoed ontving, zich nooit wat grootschaliger aan deze kleine verleidingen vergrepen heeft. De meeste pedofielen zouden inmiddels een hele videotheek keten met belastend materiaal bij elkaar gefilmd hebben, toch?

Wade Robson, bron: myspace.com

De bekentenis van Wade Robson gisteren zet verstoppertje spelen en sleepovers ineens weer in een heel ander licht. Wade kwam als klein jongetje met zijn moeder en zijn zusje dankzij Michael Jackson vanuit Australië naar Amerika. Inmiddels is Wade een hele succesvolle choreograaf. Hij werkte samen met NSYNC, Britney Spears, Usher en Pink. Hij was ook jurylid en choreograaf voor So You Think You Can Dance. Hij was lange tijd, net als al die andere beroemde jongetjes, dikke maatjes met MJ en mocht zelfs in twee videoclips meedansen. In het proces tegen Michael Jackson in 2005 hebben Wade en zijn moeder verklaard dat Michael alleen losse handjes had als het ging om kussengevechten en het voor de zoveelste keer indrukken van de ‘play’ knop van de dvd speler waarin hun favoriete Disney film avondenlang zat opgesloten.

Laten we voorop stellen dat de neus van Gavin Arvizo, die MJ in 2005 aanklaagde, in die tijd opmerkelijk lang is geworden. Liegen en stelen zit hem namelijk in de genen. Zijn moeder had zelfs een winkel aangeklaagd, waar Gavin ooit hoopte ongemerkt wat itempjes mee naar buiten te sneaken. Het verhaal van Jordy Chandler blijft ook vaag. Zijn vader, Evan, schijnt hem een hypnotiserend middel toegediend te hebben om die bekentenis eruit te krijgen. En 5 maanden nadat Jackson overleed, pleegde pa zelfmoord. Niemand kwam naar zijn begrafenis, zelfs Jordy niet. Jordy’s oom doet van alles om toch nog een beetje geld te verdienen aan dat proces.

Jordy zelf schijnt ongeveer mijn buurman te zijn. Verder heeft hij met die $20 miljoen die hij van Michael ontving een huisje in de Hamptons gekocht en hele slimme investeringen gedaan.

Met zo’n reputatie als Wade heeft, lijkt het me heel dom om weer met leugens over de beroemdste en meest beruchte popartiest ooit naar buiten te komen. Hij heeft echt alles te verliezen. Het wordt dus weer spannend. De Jacksons kunnen hun abonnement op de ‘court room’ weer zonder aarzelen verlengen. Houdt het dan nooit op?

Laatste nieuws