Bettina kookt…Mexicaanse Tomatensoep

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering....

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering. Zeker als Adjunct Bettina iets homemade meeneemt. En nu kun jij hier ook van genieten, maar je moet wel zelf de keuken in kruipen!

Mexicaanse Tomatensoep

Bij Grazia werkte jarenlang een collega die elke middag om 4 uur riep: ‘Wat gaan we eten vanavond?’ Dan volgde een rondje gerechten, waarna iedereen met een enorme honger nog minimaal een uur moest doorwerken. Zij zelf koos elke avond uit haar heilige 3-eenheid van gerechten die beginnen met een S: soep, salade of sushi. Aangezien het recept van mijn pompoensoep tot nu toe het beste werd bekeken op Grazia.nl, denk ik dat jullie ook allemaal dol zijn op soep. Vandaar mijn tweede lievelingssoep in de winter: de Mexicaanse tomatensoep van Jamie Oliver, maar dan aangepast aan mijn eigen smaak en gemak. Als je het fijn vindt dat Jamie het even voordoet, dan kun je het filmpje hier bekijken. Het is een van zijn fifteen minute meals, en laat dat nou toevallig een van mijn eigen favoriete kookboeken van Jamie zijn. Jamie maakt er trouwens nog allemaal extra’s bij (zie foto), maar daar ben ik te lui voor. Ik snij hooguit een stuk stokbrood af of maak er een tosti bij. Lekker. Makkelijk. Niks meer aan doen.

Die Mexicaanse tomatensoep, dus. Die maak ik zo:

olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, in plakjes 1 rode peper 1 pot geroosterde paprika 2 blikken tomatenblokjes (of verse tomaten, als je zin hebt om ze te ontvellen) 2 blikken water 1 (kippen/groenten)bouillonblokje handje vermicelli 1 bos bosui, gewassen en in ringen bosje koriander 1 gerookte kipfilet (optioneel)

Bereiding:

Doe een scheut olijfolie in een flinke pan met dikke bodem, fruit daarin ui, knoflook en rode peper zachtjes aan (het mag niet te bruin worden). Doe dan de geroosterde paprika (inclusief vocht) en de blikken tomaat erbij, en giet er 2 blikken water bij. Voeg het bouillonblokje toe en laat een half uurtje zachtjes koken. Pureer de soep dan, voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep te dik is (maar eigenlijk is-ie het lekkerst als-ie te dik is). Doe de vermicelli, bosui, koriander en kipfilet erbij, laat nog even goed warm worden. Serveren met (of zonder) een lepel Turkse yoghurt of crème fraîche. Eet smakelijk!

Alle recepten van Bettina zien? Klik hier.

Laatste nieuws