Alexandra loves: ? ‘ foundations ‘

Heeft er ooit eens een goede vriendin van je tegen je gezegd: ‘Woh, wat heb jij een mooie foundation op?’ Fout! Een foun...

Heeft er ooit eens een goede vriendin van je tegen je gezegd: ‘Woh, wat heb jij een mooie foundation op?’ Fout! Een foundation hoor je niet te zien op je gezicht. Laat je adviseren. Het is gemakkelijker een nieuwe foundation te vinden dan een nieuwe vriendin…
We willen natuurlijk allemaal een flawless skin.
Het ziet er naar uit dat deze winter nog best lang kan gaan duren, dus lang leve de foundations. Zij zorgen voor een mooie egale teint. Ze brengen de vochthuishouding in balans, ze dekken onregelmatigheden als pigmentvlekken, wallen en couperose. En tegenwoordig zorgen ze ook nog voor een liftend effect.Na er over de afgelopen jaren, tientallen te hebben getest, heb ik zo mijn voorkeuren. Om het wat makkelijker voor jullie te maken heb ik mijn keuze tot vijf stuks beperkt.
Op nr. 1 mijn absolute favoriet Dior Nude 10 spf.  Hij trekt lekker snel in en is voldoende dekkend. Mijn oneffenheden ( couperose, wallen ) verdwijnen als sneeuw voor de zon en mijn huid zie ik stralen. De speciale zilveren Dior kwast waarmee ik hem aanbreng is de kers op de taart. Je wilt nooit meer anders een foundation aanbrengen.

Nr. 2 staat de Giorgio Armani Designer (shaping Cream Foundation) 20 spf. Hij heet niet voor niets de shaper omdat je het gevoel hebt dat je er meteen 2 onderkinnen mee weg smeert. Ken je die broekjes die je 2 maten slanker maken? Datzelfde doet de Armani Shaper met je gezicht. Het is een dikke crème die heel snel intrekt en ongelofelijk camoufleert. Om te ervaren of ik gelijk heb, moet je wel retourtje Parijs of Londen boeken om deze crème aan te schaffen. Hij is helaas (nog) niet in Nederland te koop. Er hangt alleen wel een prijskaartje aan € 76,- (excl je ticket naar Londen.)

Nr. 3  Bobbi Brown  Moisture Rich spf 15.  Kijk die Bobbi pakt het slim aan. Buiten de glazen potjes heeft zij ook haar foundation in handige zwarte tubes verpakt. Het glazen potje staat in mijn badkamer en de zwarte tube( Bobbi Brown tinted moisterizer ) zit in mijn tas. Handig voor onderweg.

Nr.4 Chanel Lift Lumiere spf 15, van alle crèmes vind ik deze het melkachtigst. Hij trekt snel in en mijn huid voelt zacht en egaal aan. Heel subtiel vervaagt hij mijn vlekjes en wallen. Goed voor een gezonde uitstraling.

Nr. 5 Guerlain Parure Aqua spf 20. Een fijne dekkende foundation op basis van mineraal bronwater. Hij heet niet voor niets aqua. Smeert soepel en het geeft me een natuurlijk effect.

Clarins fond de Teint Lisse Minute wil ik jullie niet onthouden. Hij hoort eigenlijk niet in het rijtje thuis, je kan hem niet als een foundation bestempelen. Hij lijkt op aardbeienmousse. Je zou hem bijna willen gaan proeven. Deze kan je heel snel en licht opbrengen. Hij vult op, hydrateert en maakt super glad. Ik vind het allerbelangrijkste dat deze crème de rimpeltjes en poriën opvult, wat hij ook daadwerkelijk doet. Daarna je foundation erover heen en klaar is kees. Je kunt hem ook heel goed met wat foundation mengen.
Bovenstaande fantastische producten maken je huid niet alleen egaler maar bevatten genoeg verzorgende eigenschappen om je huid tot aan de zomer heerlijk te verzorgen. Succes! Laat je me weten of er een voor jou geschikte tussen zit?
Diorskin Nude   € 43,90

Armani Shaper  € 76

Bobbi Brown   €  40

Chanel Lift Lumiere  € 46

Guerlain Parure Aqua  € 45,46

Clarins Lisse Minute  € 33,50

Allemaal 30 ml.

Laatste nieuws