slogan

Wait whut?! Er bestaat een anti-rimpel pil

Was je altijd al op zoek naar een wondermiddeltje tegen rimpels en huidveroudering? Je bent lang niet de enige. Onderzoekers hebben nu dan ook goed nieuws, zij denken namelijk dé oplossing gevonden te hebben: de anti-rimpel-pil. 

Wonderpil of uitkijken?

Volgens onderzoekers is metformine de oplossing tegen een ouder wordende huid. Metformine is van origine een medicijn bij diabetes, maar zou volgens hen ook kunnen dienen als een anti-verouderaar op celniveau. De onderzoekers deden met het medicijn testen bij wormen, die inderdaad geen rimpels meer kregen nadat zij metformine toegediend kregen. Ook zouden zij volgens de onderzoekers langer leven nadat zij metformine kregen.

Muizen reageerden goed op dit medicijn. Volgens het onderzoek kregen zij ongeveer 40% betere botten door het medicijn en zouden zij er ook langer door leven.

Lees ook: Waarom je voor het slapengaan een bananenschil op je arm moet leggen

Onzeker

Afgelopen jaar gingen de onderzoekers ook beginnen met testen bij mensen. Toch zal het onderzoek voornamelijk gericht zijn op zaken die belangrijker zijn dan huidveroudering, zoals dementie, Alzheimer en hart- en vaatziekten. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd naar de resultaten!

Bron: Beau Monde Beeld: iStock