slogan

Waarom je nooit moet slapen met nat haar

Als jij ’s avonds je haar wast, ken je de struggle waarbij je geen zin meer hebt om je haar te föhnen, vast wel. Maar naar bed gaan met nat kun je beter niet doen. 

Twee opties

Er is geen regel over hoe vaak je je haar moet wassen. Hoe minder je je haar wast, hoe minder je het ook hóéft te wassen. Je haar gaat daaraan gaat en daarom het duurt steeds langer voor het weer vet en vies wordt. Maar slapen met nat haar, maken jouw lange lokken een stuk ongezonder. 

Lees ook: Zo vaak zou jij je haar moeten wassen

Gevoelig

Als je haar nat is, is je haar in gevoelige staat. Daarom zou je er juist voorzichtiger mee om moeten gaan nadat je het gewassen hebt. Je borstel er met grof geweld doorheen trekken is geen aanrader, maar ook liggen draaien op je kussen is niet goed voor je lokken wanneer ze nat zijn.

Heb je echt geen kracht meer om je haar te föhnen? Zorg er dan op z’n minst voor dat het 'handdoekdroog' is voordat je in bed gaat liggen. Én laat je haar los hangen. Doe je er een elastiekje in en ga je slapen met een knot in, dan kan dat voor nog meer beschadigingen zorgen, en dat wil je natuurlijk niet.

Bron: Marie Claire Beeld: BSR


,