slogan

Say what: je gebruikt al die tijd te veel concealer

Make-upartist Sir John is een legende onder de visagisten. Hij werkt onder anderen met Adriana Lima en vertelde al zijn beautygeheimen aan Cosmopolitan UK, waar we allemaal het nodige van kunnen leren.

Too much

Volgens Sir John maakt iedereen namelijk een grote fout: te veel concealer. Ook al heb je soms een extra laagje nodig om die donkeren kringen onder je ogen te verbergen of om een puist weg te werken, Sir John zegt dat je daarmee juist de focus op deze gebieden legt. 

"Een dikke laag concealer onder je ogen smeren, is één van de ergste dingen die je kunt doen, omdat je helemaal niet zoveel product nodig hebt. Neem in plaats daarvan een applicator en stippel de concealer aan, less is always more", legt hij uit. 

Lees ook: De Japanse lotion waar iedereen helemaal lyrisch over is

Vergeet baking

Eén van de make-up trends die op dit moment heel het internet over gaat is baking. Toch raadt Sir John baking zeker niet aan. Hij heeft een ander trucje voor optimale coverage. "Ik doe niet aan baking. Dat is de enige trend die ik wil zien verdwijnen. Maar wees niet bang om af te poederen. Als ik iemand maximale dekking wil geven zonder te dat het in de lijntjes trekt, gebruik ik concealer en leg er dan een beetje losse poeder op. Dan ga ik weer verder met een beetje concealer." Nou, daar kunnen we wel wat mee!

Bron: Cosmopolitan UK Beeld: BSR