slogan

Dit zijn de beauty trends van 2018

Happy new year! Het is 2018 en dat betekent dat het tijd is om onze goede voornemens te verwezenlijken, maar ook om eens te kijken wat de trends dit jaar gaan worden. Op beauty gebied gaat er namelijk een hoop gebeuren...

Trends

Het afgelopen jaar was het jaar van de celebs in samenwerkingen met beautymerken. En, ook 2018 heeft veel in het vooruitzicht. Dit zijn de vier meest opvallende trends die we zullen zien dit jaar.

Lees ook: Partylook alert! De ideale lipstick trend voor de feestdagen

1. Bye bye stijltang

Hoe we de afgelopen jaren heel snel de stijl- of krultang erbij pakte, zeggen we die dit jaar vaarwel. Haarverzorging komt namelijk met stipt op nummer één te staan. Shampoos en conditioners die ook de hoofdhuid verzorgen worden een must. We gaan terug naar naturel haar, of dat nu krullend, kroes, met slag of steil is. Ook de föhn zal er steeds minder aan te pas komen. Gezond haar dat glanst en groeit, daar geven we dit jaar graag ons geld aan uit. 

2. Uit de zee

Cosmetica op basis van plankton, algen of zeewier: het wordt dit jaar een ding. Maar, niet alleen uit de zee, ook nieuwe botanische ingrediënten uit Japan, ingrediënten uit de woestijn en uit de Blue Zones spelen een grote rol dit jaar. Groener produceren wordt voor bijna alle beautymerken een belangrijk doel in 2018. Recyclen, refillen, groene fabrieken en natuurlijke geuren. Dat gaat een hoop plastic en bloemetjes en planten schelen. 

 

Een bericht gedeeld door Nancy Hoang (@nancy__hoang) op

3. Pixie cut of héél lang

Afgelopen jaar zagen we hoe celebs als Katy Perry, Cara Delevingne en Kristen Stewart massaal voor een korte coupe gingen. Zonder blikken of blozen zetten zij een schaar in hun lange lokken. "Ik vond het gewoon praktisch", vertelt Kristen Stewart. Volgens visagist Leco van Zadelhoff is 2018 ook weer het jaar van lang, langer, langst. "We zien aan de ene kant toch wel een beetje de pixie haircut, al die celebs scheren hun hoofd ineens bijna kaal als een soort anti-reactie op dat heel lange haar, maar aan de andere kant zien we die enorm lange extensions. Zoals bij Beyoncé, bijna tot in haar knieschijf. Het heeft iets heel unieks, iets heel bijzonders. Alles is nu maakbaar."

 

Een bericht gedeeld door KATY PERRY (@katyperry) op

 

 

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

4. Underliner

"De eyeliner zakt iets naar beneden en we krijgen een belangrijke: de underliner. Dus, het randje in de oog met potlood en onder het oog met een streepje. Ik vind het zelf heel leuk, omdat we dit jaren lang gehad hebben. In de jaren '80 zag je het en nu pas voor het eerst weer. Ik vind het een statement. Het is ook precies de plek waar je een wat knallender kleurtje kunt aanbrengen. Je houdt je hele make-up naturel en dat je met kobalt of paars even een kleurtje aan de onderkant aanbrengt. Dat geeft een heel leuk effect", aldus Leco aan RTL Boulevard.

 

Een bericht gedeeld door Red 17 (@red17com) op

Bron: Vogue UK, RTL Boulevard Beeld: Instagram, iStockphoto