slogan

De reden dat je haar stopt met groeien

Heb je ook weleens het gevoel dat je haar niet verder groeit dan een bepaald punt? Hoe goed je je coupe ook lijkt te verzorgen, niets helpt. Er kunnen verschillende factoren meespelen, die ervoor zorgen dat je haar niet meer groeit. 

1. Hormonaal 
Wanneer je kampt met PCOS (polycysteuze-ovariumsyndroom) - dit houdt in dat je eierstokken te veel mannelijk hormoon aanmaken - bestaat de kans dat je haar stopt met groeien. PCOS komt het vaakst voor bij meisjes en vrouwen met overgewicht. 

2. Dieet
Wanneer je op een dieet bent, kan het zijn dat je bepaalde voedingsmiddelen en stoffen niet binnenkrijgt. Mis je door je dieet aan ijzer, zink, gezonde vetten, antioxidanten, proteïne en vitamine A, D of E? Dan is de kans groot dat je last krijgt van haaruitval of dat je haar stopt met groeien. 

3. Stijlen
Iedereen gebruikt het weleens: een stijltang. Op zich niets mis mee, toch? Tot dat je bepaald apparatuur echt te vaak (dagelijks) gebruikt. Hierdoor breekt je haar namelijk enorm af en zorgt het ervoor dat je haar dus ook niet meer zo mooi groeit.

4. Verven
Geen onbekende: het teveel verven van je haar is ontzettend slecht voor je. Hoewel een nieuwe haarkleur per seizoen nog niet eens heel slecht is, kleuren vrouwen hun haar toch vaak om de zes weken om uitgroei voor te zijn. Toch is dit ook een boosdoener voor je haar...

Lees ook: Word je ziek als je met nat haar naar buiten gaat?

Bron: Byrdie, Beeld: iStock, Giphy