slogan

Dé haartrend van het moment: Boxer braids

Van alle Kardashians tot Rita Ora en van Jennifer Lopez tot Chiara Ferragni, de boxer braids oftewel cornrows zijn dé haartrend du moment.

Boxer braids

Boxer braids, ook wel bekend als double Dutch braids, zijn twee of meerdere opvlechten, die uitlopen tot twee vlechten aan weerszijden. Er zijn talloze varianten. Zigzag ingevlochten, vier opvlechten die uitlopen in twee strakke vlechten, de rommelige vlecht met uitstekende lokjes, maar de meest voorkomende is toch de strakke variant met een middenscheiding en twee opvlechten die helemaal doorlopen naar achteren. Denk Heidi-vlechten, maar dan de stoere, ingevlochten versie. 

Dat moest natuurlijk getest worden! Grazia's Heather nam plaats in de stoel van Maurice Pierôt bij Hairbar by Pierôt en liet zich een stel hippe boxer braids aanmeten. Benieuwd naar het eindresultaat? Check snel bovenstaand filmpje!

In de nieuwe Grazia, die nu in de winkel ligt, lees je álles over de populaire vlechten, van hoe ze ontstaan zijn tot waarom ze nou eigenlijk zo'n hype zijn geworden.

Tekst: Jamie Li, Beeld: Instagram, Melloney van der Torre


,