slogan

De grootste make-upfout die vrouwen maken

Tenzij je een 8-jarig meisje bent die voor het eerst in de make-updoos van haar moeder snuffelt, is de kans klein dat je er tien jaar ouder uit wil zien met make-up op. Toch kan het voorkomen dat je na het kijken van beautytutorials op YouTube in al je enthousiasme, onbedoeld een aantal jaren toevoegt aan je gezicht.

Foundation

Make-up gebruiken de meeste vrouwen om de beste punten in het gezicht naar voren te halen en de sterke punten te benadrukken. Make-upgoeroe Bobbi Brown laat weten wat de meest gemaakte make-upfout is waardoor je er onbedoeld veel ouder uitziet. 

"Veel vrouwen brengen foundation aan die veel te zwaar is", begint ze. "De huid oogt daardoor een stuk droger, waardoor je er ouder uitziet." Kies daarom liever voor een BB-cream of gewoon een fijne dagcrème, waarna je een bronzer aanbrengt voor een beetje kleur in je gezicht. 

Rimpels

Een dikke plamuurlaag op je gezicht echter is alles behalve aantrekkelijk en is ook niet gunstig voor rimpels. Foundation kan in de lijnen van je gezicht gaan zitten en daardoor worden ze extra geaccentueerd. Een goed alternatief voor foundation is een BB Cream en oneffenheden wegwerken met een concealer of spot corrector. 

Lees ook: Wauw! Dit is de makkelijkste manier om make-up te testen

Bron: Girlfriend Magazine, Beeld: iStock