slogan

Yay or nay: de boro-look

Yes, Hollywood heeft weer een nieuwe trend te pakken. Of beter, een combi van twee trends: de bob en de rode lip. Samen vormen ze de boro-look.

Boro-look

Niet te verwarren met de boholook, al mag die ook nog altijd. Maar de boro is een trend die je eigenlijk pas opvalt als je erop wordt gewezen. Vanaf nu dus! Want ja, we kennen de bob natuurlijk al langer, met dank aan Anna Wintour en Victoria Beckham. Die hem, even een lesje geschiedenis, op hun beurt overigens ook weer gewoon hadden afgekeken van jarentwintigiconen als Colleen Moore en Louise Brooks. Ook de rode lippen zijn natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome. Of beter gezegd, naar India, want daar werd volgens de geschiedenisboeken 3000 jaar (!) geleden al lippenstift gebruikt.

Lees ook: Dit zijn de 5 musthave riemen voor de zomer

Twee krachtige trends

De combi van de twee beautytrends is daarentegen best nieuw. En ook niet helemaal voor de hand liggend, zo stelt Grazia’s beauty director Manon. “Het is opvallend dat deze twee trends met elkaar worden gecombineerd. Normaal is het óf het een óf het ander. Vaak vraagt een sterke hairdo als de bob namelijk om een zachtere make-up.” Toch werkt het, zo vindt niet alleen Manon, maar dus ook inmiddels heel bob-en-rode-lip-dragend Hollywood. “Het zijn twee krachtige trends die elkaar in dit geval versterken. Door rode lippen bij dit kapsel te dragen, creëer je dat ultieme oude Hollywoodgevoel à la Marilyn Monroe of Audrey Hepburn, of verder terug, à la de jaren vijftig. Die zijn niet voor niets iconisch.”

De trends los van elkaar zijn ook met een reden legendarisch. De bob is immers ideaal voor vrouwen die iets anders willen, maar niet helemaal kort willen, of durven. Manon: “Het is een mooi kapsel om iets helemaal anders te doen, zonder voor een kort koppie te gaan. Vaak gedragen door vrouwen die verandering aan willen brengen. In hun leven of in de maatschappij. De bob is namelijk sexy en sophisticated tegelijkertijd. Een rode lip erbij en je bent the queen.”

Lees ook: Met deze handige beautytool blijft je huid in topconditie

Sexy en stijlvol

Die rode lip is op haar beurt ook niet voor niets al tientallen jaren een hit, ondanks de massa’s verschillende kleurtinten die er in de loop der jaren bij zijn gekomen. “Vroeger bestond er naast rood ook wel roze en fuchsia, maar rood blijft altijd stijlvol. Alle kleuren die we inmiddels hebben, zijn meer voor het maken van een fashionstatement. Met rode lipstick maak je op een feminiene en tegelijkertijd sexy manier een stijlvol statement”, aldus Manon.

De combi, de boro dus, staat vervolgens bij zo’n beetje alles. Hij zorgt voor een sophisticated look bij je LBD, maar tilt ook een eenvoudig wit T-shirt, goede jeans en ballerina’s naar een hoger plan. Of zoals Manon beschrijft: “Je bent direct een head-turner.” Tadaa, ziehier de verklaring voor de vraag waarom de boro-look zo populair is.

Tekst: Sigrid Stamkot Beeld: BSR


,