Levensstijl
“Ik stond de afgelopen periode de ene dag op de set voor de webserie De Lerarenkamer, andere dagen ben ik druk met de presentatie van Spot On en Zin in Zappelin. Door die drukte en mijn ADD schiet eten er weleens bij in of lunch ik bijvoorbeeld pas einde middag. Op de set is gelukkig vaak catering met genoeg gezonde keuzes. En als makkelijke eter vind ik altijd wel iets lekkers.”
Slechte drinker
“Ik start mijn dag standaard met water en vitamines. Verder moet ik mezelf dwingen meer water te drinken. Ook drink ik thee, geen koffie.”
Koken
“Ik ben vooral een praktische koker. De echte kok in ons huishouden is mijn vriend. Ik stuur regelmatig TikTok-recepten en zorg voor de inspiratie, hij voor de uitvoering. Zo maakt hij bijvoorbeeld de beste kip katsu, pasta met garnalen en Vietnamese kip uit de oven met honingpepersambalsaus.”
Winter food
“Mijn gnocchi met pompoenkaassaus en het rolladerecept van mijn vriend met vulling van biefstukjes en noten uit de oven zijn in de winter favoriet.”
Valkuilen
“Als ik onderweg ben, kies ik voor iets snels, zoals een yoghurtje, croissant of maaltijdreep. Terwijl ik veel voedzamer eet als ik de tijd heb.”
Guilty pleasure
“Tijdens het filmkijken maak ik vaak een snackbordje met bijvoorbeeld ketchupchips, speculaas en drop. Een goede zout-zoetcombi.”
Beloningseter
“Toen ik een paar jaar geleden te horen kreeg dat ik een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden mocht spelen, ben ik met de hele familie uiteten gegaan bij Het Hart van Vlaardingen. Mijn vriend stimuleert me om meer stil te staan bij de dingen die ik bereik en dit te vieren. Een goed excuus om uiteten te gaan bij ons in Rotterdam-Noord. Hier zitten veel leuke eettentjes, zoals het Italiaanse restaurant Lucia en foodhall Station Bergweg, inclusief dakterras om gezellig te borrelen.”
Alcohol
“Hoe ouder ik word, hoe minder ik drink. Het is veel chiller om in het weekend niet op te staan met een kater. Als ik uit eten ga, drink ik nog wel rosé en witte wijn, maar thuis trek ik minder snel een fles open.”
Sport
“Ik probeer een à twee keer per week naar de sportschool te gaan. Niet met het doel om spiermassa op te bouwen of om af te vallen, maar om in beweging te zijn.”
Obsessief
“Op mijn zestiende heb ik een musicalopleiding gedaan. Daar kreeg ik mee dat mijn lichaam niet per se voor het vak gemaakt was. Daardoor was ik voor mijn gevoel nooit goed genoeg en was ik heel obsessief bezig met mijn lichaam, eetpatroon en de eetgewoontes van anderen. Ook voelde ik de angst dat mensen zouden denken dat ik dik was omdat ik veel at, terwijl dat helemaal niet zo was. Ik ben hier gelukkig vanaf gekomen door mezelf te omringen met mensen die daar anders over denken. De stap van musical naar film hielp ook. Net als het feit dat ik rollen ging spelen van vrouwen die helemaal oké waren met hun lichaam, terwijl ik dat toen nog niet was. Ik merkte dat ik een rolmodel kan zijn voor andere volle vrouwen. Dat heeft me laten inzien: je moet niet iemand willen zijn die je niet bent, je bent mooi zoals je bent.”
Doel
“Ik zou graag gestructureerder leven, zodat ik minder snel lastminute eet of eetmomenten vergeet. Verder slik ik nu allerlei vitamines waarvan ik graag zou weten of deze echt werken of dat het geldverspilling is.”
Benieuwd hoe gezond Noël eet? In de nieuwste Grazia vind je het uitgebreide eetdagboek, waarin diëtist en leefstijlcoach Nienke Kreté-Tolhuijs (moodandfood.nl) antwoord geeft op die vraag. Nu in de winkel en te bestellen via tijdschrift.land.
- NL Beeld