Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 airfryer-hacks die je leven (en eten) beter maken

De airfryer is tegenwoordig een onmisbaar item in onze keuken. Maar wist je dat er veel meer uit te halen valt dat je misschien denkt? Van lekkere krokante broodjes tot recepten omrekenen: wij delen vier handige airfryer-hacks met je.

Airfryer met eten in de mand - airfryer-hacks

1. Maak van elke oven-recept een airfryer-hit

Heb je een lekker recept gezien dat eigenlijk de oven in moet? Geen zorgen. Dankzij een slimme tip van YouTuber Candice Hutchings, van het kanaal TheEdgyVeg, tover je ovenrecepten binnen no-time om naar airfryer-versies. Je hoeft maar twee simpele stappen te volgen:

  1. Verlaag de temperatuur met 10 tot 20 graden ten opzichte van de oven-instructie
  2. Halveer de baktijd

That's it! Je kunt nu elk recept dat je eigenlijk in de oven moet bereiden gewoon in je airfryer klaarmaken.

2. Geef je broodjes hun crunch terug

Versgebakken broodjes zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen. Daarna worden ze in rap tempo minder krokant. En niets zo zonde als een croissantje dat z’n knapperigheid is kwijtgeraakt. Gelukkig is dit 'probleem' in een mum van tijd opgelost met je airfryer. Het enige dat je hoeft te doen is een paar eetlepels water toevoegen aan de lege lekbak. Doe vervolgens de broodjes erin en binnen enkele minuten zijn ze weer crispy alsof ze net uit de oven komen.

3. Bevroren groente? Geen probleem

Het ontdooien van bevroren groenten duurt voor je gevoel oneindig lang. En je raadt het al: ook dit los je gemakkelijk op in de airfryer. Het apparaat kan je groenten in een kwartiertje ontdooien, zonder smaak en vitamines te verliezen.

Zo werkt het:

  • Spray het mandje licht in met olie
  • Voeg de bevroren groenten toe
  • Spray opnieuw met wat olie én je favoriete kruiden
  • Schud alles goed door elkaar en bak 15-20 minuten op 200 graden

4. Leftovers opwarmen zonder smaakverlies

Om restje op te warmen gebruiken we vaak de magnetron, maar helaas wordt de smaak daar niet altijd beter van. De magnetron maakt je pasta papperig en je pizza slof. Gelukkig is daar de airfryer. Dit apparaat verwarmt je restjes gelijkmatig, behoudt de smaak en zorgt zelfs voor een crispy randje.

Gooi dus nooit meer restjes weg! Binnen enkele minuten smaakt je maaltijd weer alsof-ie net is gemaakt. Yes please!

Out & About
  • TheEdgyVeg, Kookfans, Archief
  • Adobe Stock