/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FBFkzIXblGaLxDf1744633661.jpg)
Maandag
"Ik begin de dag, zoals elke dag, met twee espresso’s. Ik heb ooit flink geïnvesteerd in een goede espressomachine. Dit kan ik echt iedereen aanraden die van koffie houdt, want dit zorgt elke dag als ik wakker word voor een glimlach op mijn gezicht. Fun fact: Ik heb er zelfs een tijdschakelaar op zitten, zodat het apparaat warm is als ik beneden kom en ik gelijk aan mijn koffieverslaving kan werken."

"Ik werk vandaag thuis en ben de laatste recepten voor mijn boek Hamburgerbijbel aan het schrijven. Een paar dagen geleden had ik een pizzadeeg gekneed dat 72 uur moest rijzen in de koelkast, dus ik steek de oven aan en maak een heerlijke pizza. Dit keer met verse tomatensaus, basilicum, gruyère en mozzarella met een paar plakjes ham. Het ging mij puur om het deeg, maar een mens moet nou eenmaal eten, dus deze pizza was een goede bijkomstigheid. Het deeg was trouwens top en komt in mijn boek."


"'s Avonds eet ik lasagne met bechamelsaus, parmezaan en rucola en een bakje blauwe bessen toe. Als late night snack neem ik nog twee puntjes pizza met een extra plakje mortadella."
Dinsdag
"Ik begin de ochtend weer met twee espresso's. Zodra ik die op heb, kan de dag weer beginnen! Ik heb deze ochtend een afspraak en word opgehaald om te kijken bij houtgestookte ovens voor een nieuwe serie die ik ga maken voor een bepaalde zender. Als ik daar klaar ben stap ik in de auto richting België voor opnames. In de auto eet ik twee broodjes kaas. Tijdens de opnames maakte ik gamba met venkelcrème."

"Ik dineer 's avonds in een hotel in België, vlakbij Halle, en geniet daar van gebakken ribeye van Charlois koe, medium rare gebakken, met jus, groenten en een glas rode wijn."
Woensdag
"Deze ochtend geniet ik van het ontbijtbuffet in het hotel waar we hebben overnacht met de televisieploeg. Ik neem een zachtgekookt eitje, twee broodjes met passendale kaas en ham en yoghurt met rabarberjam. Daarbij drink ik twee kopjes koffie en een glas jus d'orange. Na het ontbijt gaan we naar Peppingen in België om de hele dag te filmen bij een stokerij die pastis (een aperitief, red.) op biologische wijze maakt. Ik ben echt fan van deze drank. Het is mijn favoriete drankje allertijden en kijk al ruime tijd uit naar deze dag. Dit is echt een gevalletje 'van je hobby je beroep maken'."
"De vrouw van de locatie waar we aan het filmen waren, kookt graag en legt ons enorm in de watten. Ze heeft haar favoriete gerecht gemaakt: Belgisch stoofvlees met friet en echte Belgische mayonaise. Het is zo ongelooflijk lekker!"

"Aan het einde van de middag vertrek ik weer richting Nederland. Ik sta nog wel even in de file voordat ik thuis ben, dus besluit ik onderweg te eten bij een slecht wegrestaurant. Daar eet ik een hele slechte hamburger. Zonde!"
Donderdag
"De dag begint weer met een espresso. Ik heb deze ochtend twee afspraken in Hilversum. Daar neem ik ook nog een espresso en een (droog) koekje. Daarna is het tijd voor lunch. Een vriend van mij heeft een bakkerij en kwam een nieuw focaccia brood brengen om te testen. Met 20% desem, 78% vocht, zeezout en olijfolie. Ik heb er twee eieren bij gebakken met spek. Het brood was top!"
"'s Avonds maakte ik verse linguine met tomatensaus, basilicum en mascarpone, met een simpele salade van rode ui, komkommer en verse bieslook. Uiteraard aangemaakt met vinaigrette."

Vrijdag
"Ik ontbijt weer met twee espresso's. We gaan direct door naar de lunch, die bestaat uit twee getoaste bolletjes met stracciatella, drie plakken mortadella, een handje pistache nootjes en rucola. Heerlijk! Als diner staat er vanavond Indiase curry met flatbread en gele rijst op het menu. Met home made raita en Tadka Dal. Dit eten we best vaak, maar het blijft echt lekker."
"In de avond ga ik borrelen bij vrienden. In opdracht van zijn vrouw maak ik een uitgebreide borrelplank met: mini steak tartaar met mosterdmayonaise, gebakken gamba’s met sinaasappel, venkelcrème en dragonmayonaise, vers gedraaide hummus met breekbrood, gebakken aubergine met tomaat en geroosterd komijnzaad, yoghurt en tahin met sesamzaad en crispy chilivlokken."
Zaterdag
"Het is weekend! En ook de zaterdag begint met twee espresso's. Op zaterdag ga ik altijd met mijn twee dochters naar de markt in Harderwijk. Ze mogen daar altijd kiezen tussen een verse stroopwafel of een vers gebakken Vietnamese loempia. We halen eerst in de stad vijf tompoucen, omdat we daar zin in hebben. Dan groenten bij Henk – mijn favoriete groentekraam die heerlijke groene asperge voor me heeft. We halen nog kaas, fruit, krieltjes en een Duitse metworst. We genieten van koffie met een tompouce."
"Rond lunchtijd dekken we de tafel en gaan we met het hele gezin lunchen. Er staat vers brood op tafel, met net gehaalde jonge kaas (zoooo lekker) en een broodje met salami (zelfgemaakte van de slager). We zijn de hele dag in touw en heb geen zin om te koken. Ik haal chinees en een van de gerechten die ik dan altijd haal is mihoen Singapore met gebakken garnalen, kip en char siu. Heel erg lekker!"
Zondag
"We ontbijten met het hele gezin aan tafel. Een standaard ritueel op zondag. Ik eet een gekookt eitje, broodje kaas, broodje ham en drink twee espresso's en een glas koude chocomelk. Later op de dag gaan we lunchen bij een zaakje aan het water bij Harderwijk. Ik heb gebakken kip met pinda's, Japanse mayonaise, salade en krokante uitjes. Klinkt misschien als een rare combi, maar het was lekker. Ik drink daarbij een Ginger beer."

"Om het weekend af te sluiten bak ik zelf pizza's in mijn pizzaoven buiten. Dat ding is echt geweldig, en met het juiste deeg en niet te veel toppings bak je echt de allerbeste pizza’s in deze houtgestookte oven!"
- Privébezit