Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Martijn Roost (mr.flightattendant)

Martijn Roost, online beter bekend als @mr.flightattendant, is steward bij KLM. In zijn populaire TikTok-video’s neemt hij ons mee de wereld over – altijd met die unieke, herkenbare lach op zijn gezicht. Speciaal voor Grazia hield Martijn een week lang zijn eetdagboek bij.

Dit is het eetdagboek van Martijn Roost (mr.flightattendant)

Maandag

"Ik begin de ochtend standaard met verse gemberthee om even lekker wakker te worden. Daarna maak ik een heerlijk ontbijtje, want ik kan niet zonder ontbijt de deur uit. Ik kies voor Skyr yoghurt met Oot granola, blauwe bessen en honing. Hoe vroeg ik ook moet opstaan om naar Schiphol te gaan, ik maak altijd een goed ontbijt. Na een paar koppen zwarte koffie ben ik ready to go!"

"Vandaag ben ik lekker vrij, dus ik ga sporten. Ik doe tegenwoordig e-gym en daar ben ik helemaal fan van! Na drie kwartier flink knallen heb ik een goede work-out achter de rug. Thuis drink ik een matchathee, pleeg ik wat belletjes en dan is het alweer tijd voor lunch. Ik ben gek op ei, dus ik maak avocadotoast met ei, chilivlokken en tuinkers."

"Vervolgens is het tijd om wat uurtje te leren, want ik heb binnenkort weer mijn jaarlijkse flight safety examen om te mogen blijven vliegen voor KLM. Daarna ga ik met mijn man, die ook Martijn heet, naar onze paarden die bij mijn schoonzus in de tuin staan. Ik vind paardrijden doodeng, maar buiten bij de dieren zijn vind ik heerlijk. Vooral als ik thuiskom na een intercontinentale vlucht – die altijd 's nacht is, waardoor ik een nacht oversla – is het heerlijk om buiten bij de dieren te zijn. In de avond eet ik stamppot andijvie met een verse bal gehakt. Ik ben dol op Hollandse stamppotjes! 's Avonds drink ik nog een glaasje pinot noir voor het slapen."

Dinsdag

"Ik begin de dag weer met verse gemberthee, een yoghurtontbijtje en zwarte koffie. Ook vandaag ben ik vrij, maar ik heb deze ochtend wel een afspraak voor onze nieuwe raamdecoratie staan. Voor de beste man heb ik koeken gehaald bij de bakker (zelf neem ik er natuurlijk ook een, hahua) en zet ik koffie. Ik ben geen enorme fan van zoet, maar af en toe een lekkere koek als guilty pleasure sla ik zeker niet af. Als lunch maak ik een heerlijke caesarsalade met verse kip, parmezaan, knoflook croutons en een eitje."

Een heerlijke caesar salade met verse kip, parmezaan, knoflook croutons en een eitje als lunch

"Tijd om weer wat uurtjes te leren. 's Middag staat er een gesprek met mijn management op de planning en neem ik wat content op voor mijn socials. Daarna strijk ik mijn overhemden en pak ik mijn koffer in, want morgen vlieg ik naar Oeganda. Als dat klaar is ga ik weer met mijn man naar de paarden. Als ik vrij ben ga ik altijd mee om hem te helpen – maar ook voor de gezelligheid, want de komende dagen ben ik niet thuis en dan vind ik het altijd wel fijn om nog even lekker samen te zijn. 's Avonds maak ik een lekkere vega pasta met tomaat, ui, knoflook, vega gehakt, parmezaanse kaas en rucola. Ik ben geen vegetariër, maar eet wel veel vega. Daarna op tijd naar bed, want ik moet vroeg op!"

Woensdag

"Het is vlieg-dag! Ik vlieg vandaag naar Oeganda, via Kigali (Rwanda), dus ik heb een lange dag voor de boeg. De wekker gaat om 5.30 uur, want om 7.00 uur moet ik richting Schiphol. Om even wakker te worden en de dag goed te beginnen, neem ik een verse gember thee, yoghurt ontbijtje en zwarte koffie. Op Schiphol geniet ik van een flat whit oat milk op het BMC (bemanningscentrum). Dan is het tijd om te vliegen! Eerst naar Kigali, een vlucht van ongeveer 8 uur en 30 minuten. Na de welkom-service (flesje water, verfrissingsdoekje en earphones) en maaltijd-service is het tijd om zelf even wat te eten. Ik kies voor een vega pasta met oude kaas en prei, en een broodje erbij. Daarna is het tijd om even te rusten in het vliegtuig."

Op naar Oeganda!

"Na aankomst in Kigali vliegen we nog 40 minuten door naar Entebbe (Oeganda), waar ik met mijn collega’s nog even gezellig koffie met een stroopwafel neem. Rond middernacht ben ik uiteindelijk in het hotel (het is daar twee uur later, red.). Op de kamer drink ik nog een kamillethee, die ik altijd zelf meeneem, want daar slaap ik goed op. Ik check m'n mail en socials en daarna ga ik slapen."

Donderdag

"Good morning Oeganda! Ik zet een kopje thee op mijn kamer en ga daarna lekker buiten ontbijten – geen straf met 20 graden en een zonnetje. Ik laat een omelet maken met ui, tomaat en spinazie. Ook neem ik bruine toast met avocado, uiteraard weer met zwarte koffie. Yumm! Tijdens het ontbijt klets ik gezellig met mijn collega's."

"Nadat ik naar de gym ben geweest, doen we een fiets-tour langs de lokale vismarkt aan het Victoriameer en langs de lokale bevolking. Wat een lieve mensen hier, en wat zijn de kindjes schattig! Als lunch eet ik lekker een vega curry met tomaat, ui en aubergine, met gele rijst, zwarte bonen.

Fiets-tour door Oeganda

"Daarna probeer ik wat voor te slapen, aangezien we vanavond weer terugvliegen naar Amsterdam. De vlucht is ongeveer 8 uur en 20 minuten, en aangezien we ‘s nachts terugvliegen probeer ik altijd zo min mogelijk te eten. Dat lukt niet altijd hahua, dus soms snack ik iets zoets zoals een heerlijke glutenvrije brownie."

Vrijdag

"Het is vrijdagochtend als we landen in Amsterdam. Nu heb ik lekker een paar dagen vrij! Ik slaap eigenlijk nooit als ik thuiskom na een intercontinentale vlucht (lees: nacht overslaan). Ik ga gelijk naar de bakker voor verse broodjes en naar de groentenjuwelier voor een verse smoothie van rood fruit. Daarna ga ik even Netflixen met een ontbijtje dat bestaat uit verse broodjes van de bakker met roomboter, kaas, en een gekookt eitje. Daarbij drink ik zwarte koffie erbij en de smoothie."

Terug op Schiphol!

"Na het ontbijt doe ik de was en maak ik het huis schoon. Als ik een nacht heb overgeslagen word ik altijd een beetje ijverig hahua! In de middag geniet ik van twee broodjes kroket, want op zo'n terugkom-dag heb ik altijd zin om lekker te snaaien. Aan het einde van de dag gaan we weer langs de diertjes. Die buitenlucht is extra fijn als je de hele nacht in een vliegtuig hebt gezeten. 's Avonds eten we pizza, ik met gorgonzola en spinazie, mijn man met tomaat, tonijn en rode ui)."

Zaterdag

"Het is weekend! Mijn man en ik zijn negentien jaar samen en dat vieren we bij Huis ter Duin in Noordwijk. Ik begin de dag natuurlijk met verse gemberthee, een yoghurt ontbijtje en zwarte koffie. Daarna rijden we naar Noordwijk, waar we eerder kunnen inchecken. Lucky us! 's Middags lunchen we bij Breakers Beach House en geniet ik van een Japanse omelet (met kip, gamba’s, noodles, spitskool, bosui, Japanse mayo en yakatori saus) en een glaasje pinot grigio. Daarna gaan we het strand op voor een fijne wandeling"

Martijn en zijn man Martijn in Noordwijk
Een Japanse omelet als lunch bij Breakers Beach House in Noordwijk

"Terug in het hotel gaan we naar de spa en borrelen we uitgebreid in de lounge met bubbels en bitterballen. Omdat Breakers vanmiddag zó goed beviel, gaan we daarnaar terug voor het diner. Ik neem een heerlijke pasta met zeevruchten. We proosten op het leven en de liefde!"

Pasta met zeevruchten als diner

Zondag

"We worden wakker met het geluid en de geur van de zee, want we hadden de balkondeuren open gelaten. Heerlijk! Na koffie en thee op de kamer, gaan we ontbijten – al was het eerder een brunch. Ik neem verse jus, een eitje, toast met kaas, radijs, komkommer en gerookte zalm en zwarte koffie. Mmm!"

Toast met kaas, radijs, komkommer als ontbijt in Noordwijk

"We maken nog een laatste strandwandeling en een rondje door Noordwijk, voordat we weer naar huis gaan. De lunch slaan we over door de late brunch. 's Avonds ga ik met twee vriendinnen eten en kletsen bij Moeke in Blaricum. Ik geniet van een burger, flesje pinot en spa rood. Een perfecte afsluiting van de week!"

Showbizz
  • Privébezit Martijn Roost