/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FCwKjI4GDLf0Ue11741784013.png)
"Een Marokkaanse tajine ken je misschien al wel. Maar ken je ook de Tunesische tajine? De Marokkaanse variant is een stoofschotel die meestal wordt gemaakt met vlees of kip en groenten en traditioneel wordt bereid in een aardewerken tajine, maar dit is een soort frittata op basis van ei en aardappel. De combinatie van kip en doperwtjes doet het heel goed! Het is ook leuk om dit gerecht in een siliconen muffinvorm te maken, zodat je individuele porties krijgt", schrijven Elisabeth en Aicha El Abdi over dit heerlijke gerecht. Tijd om 't zelf te maken!
Dit heb je nodig voor vijftien stukken
- 250 gram kipfilet
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kurkumapoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- 2 eetlepels gehakte verse platte peterselie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 milliliter milde olijfolie + wat extra om in te vetten
- 450 gram aardappelblokjes
- 8 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 150 g doperwten (diepvries)

Zo maak de Tunesische frittata:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van alle kruiden.
- Snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.
- Voeg de kipfilet toe en bak mee tot het rondom goudbruin is.
- Kook ondertussen de aardappelblokjes in water met wat zout in 5 minuten gaar en giet af.
- Klop de eieren los met de rest van de kruiden en de kaas.
- Voeg de kip, aardappelblokjes en doperwten hier aan toe.
- Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20x35 cm of ovenschaal in met olie en giet hierin het eimengsel.
- Bak de tajine in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat 10 minuten rusten voor je het in stukken snijdt.
Vegatip: Gebruik vega kipstukjes als vleesvervanger of doe er extra groenten in.

100 ramadanrecepten
100 ramadanrecepten is een kookboek waarin makkelijke, lekkere, internationale en feestelijke recepten staan uit de Islamitische keuken. Je vindt hierin dan ook gerechten voor het ontbijt (suhoor), de maaltijd ’s avonds (iftar) en uiteraard Eid-al-Fitr, het Suikerfeest. Van gezonde soepen tot snelle snacks en van overheerlijke toetjes tot snelle shakes: er is voor iedere kok en smaak wat wils.
- 100 ramadanrecepten van Elisabeth Scholten & Aicha El Abdi