/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2Fje5vFRxWy9uniF1741006923.png)
Pompoenpasta
Wie pompoen met salie combineert, creëert al een overheerlijk hapje. Voeg daar ook nog eens pasta en plantaardige spekjes aan toe en je hebt een food match made in heaven. Extra fijn: dit gerecht is ook nog eens makkelijk te maken.
Deze ingrediënten heb je nodig voor vier personen:
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 2 sjalotten, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 400 gram pompoen, in blokjes
- Scheut olijfolie
- 150 gram plantaardige spekjes (die van Vivera vinden we zelf het lekkerst)
- 300 gram linguine
- 150 gram plantaardige room
- 10 gram salie
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- chilivlokken, naar smaak
- Zout en peper, naar smaak
Zo maak je de romige pompoenpasta met plantaardige spekjes:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover pompoen, wortel, sjalot, knoflook en tijm met een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Bak 20-25 minuten totdat de wortel en pompoen zacht zijn geworden.
- Houd een paar blokjes pompoen apart voor de garnering. Doe dan de sjalot, knoflook, rest van de pompoen, wortel, room, edelgistvlokken en ongeveer 100 milliliter pastawater in de blender. Blend tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de linguine volgens de instructies op de verpakking. Houd na het koken een deel van het pastawater apart.
- Bereid de plantaardige spekjes volgens de instructies op de verpakking. Haal de plantaardige spekjes uit de pan en bak de salie in dezelfde pan totdat deze krokant is geworden. Haal de salie uit de pan.
- Doe de saus in de pan en voeg hier de linguine aan toe. Roer goed door elkaar en voeg eventueel wat meer pastawater toe om het bij elkaar te brengen.
- Verdeel de linguine over de borden, top af met wat geroosterde pompoen, de plantaardige spekjes, chilivlokken en krokante salie. Eet smakelijk!
Out & About
- Recept: Week Zonder Vlees & Zuivel
- Leonie Koker