/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FZSM2VZVbrpvOUL1740130284.png)
Indonesische touch
Wraps zijn er in allerlei soorten en maten en kun je op heel veel manieren beleggen. Heb jij je wrap weleens een Indonesische touch gegeven? Met het recept van Jennifer en Sven maak je in een handomdraai deze heerlijke Indonesische wraps met sperziebonen en zoete aardappel.
Deze ingrediënten heb je nodig voor vier porties:
- 275 gram zoete aardappel
- 200 g sperziebonen
- Snufje zout
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 2 eieren
- Kokosolie, om in te bakken
- 4 volkorenwraps
- 70 gram taugé
- 50 gram pinda's
Voor de pindasaus:
- 3 eetlepels pindakaas
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels ketjap

Zo maak je de Indonesische wraps:
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook de zoete aardappel met een snufje zout in 15 minuten gaar. Kook in een andere pan de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
- Snijd intussen de rode peper (verwijder de zaadlijsten voor een minder pittige variant) en de knoflook fijn en kook de eieren in 8 minuten in kokend water hard. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Meng de ingrediënten voor de pindasaus in een schaaltje. Bak de sperziebonen nog even aan met de rode peper en de knoflook, in een beetje kokosolie.
- Smeer de volkorenwraps in met de pindasaus, beleg ze met de sperziebonen en de zoete aardappel. Voeg de taugé, de eieren, de pinda’s en de pindasaus toe. Vouw de wraps dicht en bak ze lichtbruin in de pan, zonder olie. Eet smakelijk!

Wrap it up!
Van complete maaltijdwraps als burrito’s, enchilada’s, en zelfs wrappizza’s tot supergezonde ontbijt- en lunchwraps bomvol ei, fruit en/of groentes. In het kookboek Wrap it up! van Jennifer en Sven vind je maar liefst vijftig recepten voor gezonde wraps die ook nog eens heel handig zijn om mee te nemen naar school, kantoor of de gym.
- Recepten: Jennifer en Sven (Voedzaamensnel.nl)
- Sven ter Heide