Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Joan Pronk

Ze schittert momenteel in het derde seizoen van Echte Meisjes in de Jungle. Wat eet Joan Pronk zoal op een dag? Speciaal voor Grazia hield de reaityster een week lang haar eetdagboek bij. 

eetdagboek van Joan Pronk

Maandag

"Vandaag word ik om 07.30 uur wakker. Het is de een-na-laatste dag van onze vakantie op Curaçao. We ontbijten om 09.15 uur. Het buffet is hier zo goed! Heerlijke verse broodjes, eitjes die voor je neus worden gebakken, beleg, salade, vers fruit, noem het maar op. Ik neem een chocolade croissantje, koffiebroodje, een broodje zwarte olijven, gebakken eitje met fetakaas en tomaten, en als toetje een stukje mango, ananas en weer twee chocolade croissants. Buiten in het zonnetje genieten we nog van een koffietje."

Ruime keuze bij het ontbijtbuffet, en wat ziet alles er heerlijk uit!

"Na het ontbijt ga ik drie kwartier trainen in de sportschool bij ons hotel. Tijdens het trainen drink ik creatine met kersensmaak in een flesje koud water. Terug op de hotelkamer zie ik Jazzy en Niek (dochtertje en vriend, red.) heel schattig slapen – verschil moet er zijn haha!"

"De middag spenderen we bij Mondi Beach Club. De lunch bestaat uit een truffle tuna sandwich, een stoba island melt (brioche bun met Caribbean pulled beef), die we samen delen. Als dessert neem ik nog een espresso martini en brownie met mango. Uiteraard drinken we ook veel water tussendoor. Aan het einde van de dag maken we ons in het hotel klaar voor een fotoshoot met een fotograaf bij zonsondergang. Zo romantisch!"

Het resultaat van de fotoshoot!

"Tijd voor het diner! We gaan naar een visrestaurant aan het water. Hier drink ik een glas rosé. Als voorgerecht krijgen we een broodje met allerlei smeersels, zoals pesto en kruidenboter, gefrituurde calamari en garnaal. Het hoofdgerecht is zalm met asperges, worteltjes, aardappeltjes en bietjes. We nemen ook een chocolade toetje. Yum! Terug op de hotelkamer drink ik nog een collageendrankje van éclat, terwijl ik een maskertje op doe en nog even lekker door social media scroll."

Eten bij het visrestaurant

Dinsdag

"Het is onze laatste dag op Curaçao en om 11.00 uur moeten we uitchecken, maar eerst ontbijten we. Ik neem een koffiebroodje, een ciabatta en nog een klein zacht broodje gevuld met zwarte olijven. Daarbij drink ik een glas water. Bij de tweede ronde neem ik ananas en een klein yoghurtje passievrucht, en daarna een espresso."

"Na het ontbijt stoppen we de laatste spullen in de koffer en dan is het echt tijd om uit te checken. We vertoeven nog even op het strand met Laura Ponticorvo, haar man Ryan en hun kindjes, die hier ook verblijven."

"Tijdens de lunch neem ik een groot bord met een salade van feta kaas, tomaatjes en komkommer, gebakken aardappeltjes met een beetje mayonaise en bbq saus, biefstuk reepjes en kip met een sausje van kaas. Wat ga ik het eten hier toch missen! Het idee dat ik morgen weer boodschappen moet doen en en moet koken vind ik echt verschrikkelijk haha. Dus wij nemen het er nog even van. Om de dag goed af te sluiten bestel ik het op strand nog een heerlijke pina colada."

Het laatste drankje op het strand

"Om 17.00 uur frissen we ons op voor de vlucht. Ik drink nog een espresso en een flesje water, en dan is het tijd om naar de airport te gaan. Daar drink ik nog snel een flesje water half leeg. Na de douane bestellen we heerlijke cassave friet met parmezaanse kaas en een sausje en stukjes biefstuk op een spies. Tijdens de vlucht krijgen we een hamburger van de vliegtuigmaatschappij."

Onderweg naar de airport met Niek en Jazzy

Woensdag

"Inmiddels is het – tijdens de vlucht – woensdag. In de ochtend eet ik een klein yoghurtje met abrikoos. Voordat we de trein instappen, gaan we nog even langs het Koekemannetje voor een pure chocolade koek en naar La Place voor een broodje kip met taugé en een cappuccino."

"Eenmaal thuis, na een gemiste trein, spring ik onder de douche en bestel ik boodschappen bij Flink. Ik heb écht geen zin om weer de deur uit te gaan, dus dan is zo’n boodschappen-app ideaal. We eten tussendoor wat chips die nog in de kast lag en bestellen uiteindelijk loaded fries met pittige kip bij Cappuccino in Breda. De rest van de dag hebben we last van de jetlag. We kijken Winter Vol Liefde, maar vallen steeds in slaap. Uiteindelijk gaan we om 20.00 uur allemaal naar bed."

Donderdag

"Ik schaam me dood, maar we worden vandaag pas om 13.00 uur wakker. Zelfs Jazzy sliep zo lang met ons mee. Ik begin de dag met een glas water, zoals elke ochtend, een cappuccino met kokosmelk en een croissantje. In de middag snack ik een bakje heartbreaker chips en wat maltesers. Vandaag pak ik de koffers uit en draai ik wasjes. Ik moet nog boodschappen doen, maar omdat het slecht weer is, wil ik niet naar buiten haha. Na 30+ graden zijn deze grijze luchten en kou weer even wennen."

Van culy Curacao naar Hollandse pot!

"In de avond eten wij gezellig bij mijn schoonouders. Er staat Hollandse pot op het menu, namelijk boerenkool stamppot met een rookworst en als toetje chocolade mousse. Thuis kijken we nog even naar The Real Housewives en eet ik weer een handje maltesers."

Vrijdag

"Na een kort nachtje gaat mijn wekker alweer om 7.30 uur. Ik maak havermout met cacao, kokosmelk, een theelepel pindakaas, stukje chocolade en bosbessen. Echt een toetje in de ochtend! Een uur later sta ik in de sportschool. Tijdens de training drink ik creatine. Elke week heb ik personal training. Ik train vooral mijn bilspieren, want een grotere kont willen we allemaal wel, en die van mij begint eindelijk een keer te groeien, haha."

"Na de training rijd ik door naar de bakker. Ik neem wat brood voor thuis mee en lekkere koffiebroodjes, omdat mijn ouders vandaag gezellig langskomen. Thuis eet ik een tijgerbol met filet American van de bakker. Daarna komen mijn ouders langs om ons hondje Sjaan terug te brengen. We drinken koffie en eten een koffiebroodje."

Koffiebroodjes van de bakker!

"Samen met mijn moeder en Jazzy doe ik even boodschappen. Ik ga voor het eerst na weken weer koken en maak kipfilet in room met uitjes, frietjes in de airfryer, rode bietjes-salade en bloemkool. Het is erg gezellig en ik vind het heerlijk om weer met mijn ouders te zijn. Na het eten drink ik een theetje en geniet ik van een chocoladekoekje. Je merkt het al, ik moet elke dag wel iets van chocolade eten, haha."

Eindelijk weer zelf koken

Zaterdag

"Het is een bijzondere dag want Niek en ik hebben onze anniversary! We zijn ‘officieel’ drie jaar samen en om dit te vieren heb ik heel last minuten oppas voor in de avond geregeld om even met elkaar uiteten te gaan. Maar first things first, ik begint de ochtend met een glas water, een kopje koffie en twee sneetjes volkorenbrood van de bakker met een beetje boter en pindakaas. Daarna ga ik met Jazzy boodschappen doen. Ik moet nog even wat ontbijt halen voor morgenochtend."

"Tijdens de lunch zit met Jazzy aan tafel en eten we een lekker broodje. Ik neem twee ciabatta broodje’s met zelfgemaakte tonijnsalade, stukjes appel en tomaatjes. Ook neem ik elke dag water met creatinepoeder en collageen van éclat."

"In de avond gaan Niek en ik naar restaurant Kita. Voor het eerst in zeven maanden gaan we weer met zijn tweetjes uit eten. We beginnen natuurlijk met een glaasje champagne om onze anniversary te vieren. Daarbij hebben we ook altijd een fles plat water. Als voorgerecht nemen wij taco schelpjes met pulled beef, coquille met gesmolten kaas en gebakken mosselen met spinazie. Als hoofdgerecht wagyu vlees A5 en een zeebaars in zoutkorst, geserveerd met groente. De zeebaars maakten ze in vuur een vlam klaar, dat zag er heel bijzonder uit! Ik drink hierbij een elderflower gin-tonic en een glas water. Als dessert neem ik een chocolate lava cake met kokos ijs en stukjes chocolade macaron. Och, wat is het eten hier lekker, echt niet normaal!"

Onze anniversary vieren bij Kita

Zondag

"Volgens mij heb ik nog steeds last van een jetlag, maar ik moet er wel vroeg uit om ons hondje uit te laten. Na een rondje buiten en Jazzy uit bed halen, is het tijd voor ontbijt. Ik bak ciabatta broodjes in de airfreyer en neem een broodje met filet American, een broodje met grillworst met kaas en honingmosterd saus erop. Daarbij een lekker cappuccino met kokosmelk en een glas water. Ook neem ik elke dag mijn vitamines: vitamine D, C, magnesium en Omega 3. Nadat ik het huishouden heb gedaan, neem ik een bakje fruit met frambozen, bosbessen en een stukje banaan."

"In de middag gaan Niek en ik met Jazzy naar een indoor speeltuin, waar we ook een patatje eten. Daarna zet Niek mij af bij de supermarkt – ja, ik doe echt elke dag boodschappen, haha. Ik kan niet boodschappen doen voor een hele week, omdat ik altijd op de dag zelf wil bepalen wat ik eet. Thuis pak ik mijn spullen in om een aantal dagen naar Amsterdam te gaan, waar ik afspraken heb en de persdag van Echte Meisjes in de Jungle in Hilversum. Na het inpakken maak ik een maaltijdsalade klaar. In de salade zit gebakken kipfilet, fetakaas, avocado, tomaatjes, ui, aubergine, mayonaise en olijfolie. Lekker gezond en niet machtig, aangezien wij nog vol zitten van ons patatje. 's Avonds drink ik nog een kopje rooibosthee en pak ik een Reese’s chocolaatje."

Showbizz
  • Privébezit