/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F01%2F99KN9NhhjtgfEa1737981245.jpg)
Valkuilen
“In mijn Marokkaanse familie geldt als het aankomt op eten: hoe meer, hoe beter. Alleen kan dit een ongezonde levensstijl, suikerziekte en overgewicht veroorzaken. Ik probeer mijn familie te leren minder zout te koken en minder grote hoeveelheden te eten. Doordeweeks gaat me dat zelf goed af en in het weekend laat ik het wat meer los. Hier voel ik me alleen vaak schuldig over, en vraag me af of het wel goed is voor mijn lichaam als ik de rest van de week zo streng ben. Zou ik dat in het weekend ook moeten zijn?”
Guilty pleasure
“Patat met Andalouse-saus, mayonnaise of curry. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen.”
Alcohol
“Sommige vriendinnen drinken graag een wijntje bij het eten. Ik niet. Alleen met speciale gelegenheden als een verjaardag of Oud & Nieuw drink ik soms een cocktail. Ik word snel misselijk door alcohol, vind het niet echt lekker en heb het ook gezellig zonder.”
Doel
“Ik hoop dat ik deze gezonde levensstijl op de lange termijn kan volhouden, want ik ben heel trots op hoe het nu gaat. Tot een aantal jaar geleden was ik veel meer een emo-eter en zat ik fysiek en mentaal slechter in mijn vel. Als ik nu in de spiegel kijk, ben ik happy, en ik voel me ook goed. Door mijn drukke werkschema is het alleen nog lastig om de juiste balans te vinden. Ik ben al blij dat het lukt om te lunchen, maar echt rustig daarvan genieten lukt alleen in het weekend. Het is mijn doel om ook meer rustige eetmomenten doordeweeks te creëren."
Benieuwd naar het volledige eetdagboek van Ouassima én wat de diëtist en voedingswetenschapper Floor Scheffers (@voedingsexpert) daarvan vindt? Je leest 't in de nieuwste Grazia, nu in de winkel en te bestellen op tijdschrift.land.
- NL Beeld