Maandag
Ontbijt: “Havermout met amandelmelk, een handje bosbessen, een eetlepel chiazaad, beetje honing.”
Drinken: “Elke dag begin ik met een glas water en de rest van de dag drink ik uit mijn waterfles. Verder drink ik vooral thee of ice tea.”
Lunch: “Quinoasalade met cherrytomaten, komkommer, feta, olijven en een dressing van citroen en olijfolie.”
Diner: “Gegrilde zalm met een marinade van citroen en dille, geserveerd met gestoomde broccoli en zoete aardappelpuree.”
Dinsdag
Ontbijt: “Smoothiebowl van spinazie, banaan, avocado en kokosmelk, granola en plakjes kiwi.”
Lunch: “Volkoren wrap met hummus, gegrilde paprika, courgette, aubergine en rucola.”
Tussendoortje: “Appel.”
Diner: “Mama’s tajine met kip, aardappelen, wortelen, sperziebonen en Marokkaans brood.”
Woensdag
Ontbijt: “Griekse yoghurt met honing, walnoten en een mix van vers fruit zoals aardbeien en frambozen.”
Lunch: “Linzensoep met wortel, selderij en ui, geserveerd met een volkoren boterham.”
Diner: “Linzensoep bij mama.”
Donderdag
Ontbijt: “Twee volkoren toast met avocado, een gepocheerd ei en een snufje chilivlokken.”
Lunch: “Salade met gemengde groene blad- groenten, gerookte kip, appel, amandelen en een vinaigrette.”
Tussendoortje: “Banaan.”
Diner: “Volkorenpasta met tomatensaus, basilicum, courgette en Parmezaanse kaas, en spinazie.”
Vrijdag
Ontbijt: “Oats met kokosrasp, chiazaad, amandelmelk en plakjes banaan.”
Lunch: “Sushi met avocado, komkommer en zalm, met sojasaus en wasabi.”
Diner: “Gegrilde kipfilet met een marinade van citroen en rozemarijn, geserveerd met geroosterde groenten zoals wortels, broccoli, paprika en quinoa.”
Zaterdag
Ontbijt: “Twee croissants met kaas, fruitsalade en verse jus d’orange.”
Lunch: “Een pannenkoek met appel en een pannenkoek met kaas.”
Tussendoortje: “Ongezouten nootjes mix met pistache, cranberry, pecan, amandel en cashewnoten.”
Diner: “Kapsalon met garnalen, kaas, saus, patat.”
Zondag
Ontbijt: “Marokkaanse pannenkoeken met kaas.”
Lunch: “Een kop harira: Marokkaanse soep met tomaat, linzen en kikkererwten.”
Tussendoortje: “Appel en chocoladekoekje.”
Diner: “Rijst met kip en groenten en een pizzapuntje.”
Levensstijl
“Dankzij Expeditie Robinson heb ik gemerkt dat mijn lichaam niet veel nodig heeft om te functioneren, en hoe fijn het is om geen suiker highs en lows te krijgen. Daardoor leef ik veel gezonder. Het lukt me nu veel beter om van de ongezonde snacks – die bij events en in de studio altijd voor het grijpen liggen – af te blijven, omdat ik geen zin meer heb in die energiedip. Ik probeer drie keer per dag gezond te eten. Om 13 uur zet ik zelfs een timer, zodat ik mijn lunch door de werkdrukte niet vergeet. Ik neem mijn lunch mee, of maak het in de studio en ’s avonds probeer ik te koken, al lukt dat niet altijd met mijn schema. Alleen in superdrukke periodes met lange draaidagen schakel ik een maaltijdservice in, zodat ik ook ’s avonds vers eet. Elke maandag ontvang ik vers fruit, zodat ik kan variëren en niet misgrijp. In de auto ligt altijd een appel en banaan. In het weekend let ik minder op en mag ik van mezelf ook pizza en patat. Ik ben geen zoetekauw, dus dat scheelt. En ik houd ervan om zelf te koken. Samen met mijn moeder linzensoep maken, is nu mijn favoriet. Terwijl ik dat voor Expeditie nauwelijks at.”
Expeditie Robinson
“In ruim een maand tijd ben ik acht kilo afgevallen en veel spiermassa kwijtgeraakt. Eenmaal thuis was ik zo dun en iel. Mijn personal trainer heeft me geholpen om het op een gezonde manier weer op te bouwen. Al ben ik die eerste week wel helemaal losgegaan met hamburgers, sushi en taart.”
Benieuwd hoe gezond Ouassima eet? In de nieuwste Grazia geeft diëtist en voedingswetenschapper Floor Scheffers (@voedingsexpert) haar mening. Nu in de winkel!
- Nikki van Toorn, Adobe Stock