/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F01%2FEHLeWPVHDLDvKx1737976195.png)
Een lekkere, maar gezonde snack op tafel zetten? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze crispy bloemkool met miso-mayonaise zijn om je vingers bij af te likken en makkelijk te maken!
Dit heb je nodig voor twee personen:
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram bloem
- 200 milliliter water
- Zout
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepoeder
- 100 gram cornflakes
- 2 lente-uien, alleen het groene deel, in dunne ringen
Dit heb je nodig voor de miso-mayonaise:
- 2 eetlepels witte miso
- 2 eetlepels water
- 200 gram mayonaise
Benodigdheden: een keukenmachine

Zo maak je de crispy bloemkool met miso-mayonaise:
- Snijd de bloemkoolroosjes ter grootte van een nugget (ongeveer 5 cm).
- Meng in een grote kom de bloem met het water, een flinke snuf zout, het paprikapoeder en de cayennepeper tot een beslag. Roer de bloemkoolroosjes hierdoorheen.
- Pulseer de cornflakes in een keukenmachine tot het de textuur van broodkruim heeft. Strooi in een diep bord.
- Haal de gecoate bloemroosjes door de cornflakes en leg ze in het mandje van de airfryer. Doe dat zoveel mogelijk in een enkele laag. Bak ze 15 tot 20 minuten op 180 °C tot de buitenkant krokant is en de groente gaar.
- Maak intussen de miso-mayonaise. Roer de witte miso iets losser met 2 eetlepels water en roer dit door de mayonaise. Schep de mayonaise op een serveerbord.
- Leg de bloemkool erbovenop en garneer met lente-ui.

Airfryerbijbel
In de Airfryerbijbel vind je 240 gerechten die je in de airfyer kunt maken. Van simpele snacks tot uitgebreide lunches en van complete maaltijden tot leuke bakgerechten. Het ene gerecht kost meer tijd dan de ander, maar één ding is zeker: ze zijn allemaal de moeite waard!
- Receptuur: Bas Robben
- Saskia van Osnabrugge