Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: 'Nduja mac & cheese

Als iemand dol is op koolhydraten is het Meike Krüger wel. Ze bundelde daarom al haar favoriete comfortfood-gerechten in het kookboek Carbs, Carbs, Carbs. Grazia mag Meikes recept voor 'Nduja mac & cheese delen.

Nduja mac & cheese

Knapperig

Voor een lekkere mac & cheese kun je ons 's nachts wakker maken, en dat geldt ook voor Meike. Al moet er niet te veel saus in het gerecht zitten. "Ik vind mac & cheese het lekkerst als de macaroni niet in de saus zwemt, anders komt het te veel in de buurt van de door mij zo gevreesde lasagne. Ik hou mijn pasta nou eenmaal liever een beetje knapperig. "Ik gebruik voor dit gerecht altijd extra grote macaroni, maar als je die niet kunt vinden kun je ook de standaardmaat gebruiken."

Deze ingrediënten heb je nodig voor vier personen:

  • 1 eetlepel + 1 theelepel fijn zeezout
  • 500 gram macaroni gigante
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels ’nduja (van een goed merk, bijvoorbeeld Bottega Barbieri)
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 500 milliliter volle melk
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 175 gram geraspte Parmezaanse kaas
’Nduja mac & cheese

Zo maak je de ’Nduja mac & cheese:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en voeg zodra het water kookt 1 eetlepel zout toe. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de ’nduja door de boter en voeg ook de bloem toe. Zet het vuur laag en blijf 5 minuten roeren met een garde.
  4. Voeg dan, terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje de melk en de resterende theelepel zout toe. Zet als de saus begint te koken het vuur uit. De saus is nu dik en gebonden. Roer de wittewijnazijn erdoor en laat de saus enigszins afkoelen.
  5. Vet een ovenschaal in en meng daarin de macaroni met de saus en 1/3 van de Parmezaanse kaas. Strooi de resterende kaas eroverheen. Bak de mac & cheese zo’n 30 minuten in het midden van de oven, totdat je een knapperige korst hebt.

Tip: Laat de ’nduja achterwege en gebruik in plaats daarvan 1 eetlepel crispy chili-olie uit de winkel.

Carbs, Carbs, Carbs - €32,99

Carbs, Carbs, Carbs

In Carbs, Carbs, Carbs vind je de allerlekkerste gerechten met koolhydraten in de hoofdrol. Denk aan fantastische recepten met noedels, aardappels, pasta, peulvuchten, brood en deeg. Voor wie wil uitpakken staan er fancy gerechten in voor etentjes, maar ook voor degenen die zin hebben in lekker en simpel comfortfood is er genoeg wils!

Lifestyle
  • René Mesman 
  • Receptuur: Meike Krüger