Maandag
“Elke dag start ik met een verse smoothie. Vanochtend een groene met kiwi, komkommer, appel, matcha en lijnzaad. Ik ontbijt vandaag met twee bruine, getoaste boterhammen met zalmsalade en een iced matcha latte met kokosmelk, mijn nieuwe verslaving. Ik probeer altijd twee liter water te drinken: vandaag vul ik mijn fles met suikervrije limonade. Als mijn mail is bijgewerkt, is het alweer lunchtijd. Ik heb trek in Griekse yoghurt met blauwe bessen, frambozen en muesli. Met een kop verse gemberthee en honing ga ik aan de slag met mijn administratie, content editen en ideeën pitchen. Tussendoor eet ik een schaaltje verse mango. Na mijn werkdag kan ik dankzij de kookkunsten van mijn man genieten van pasta puttanesca met ansjovis, kappertjes en tomaat: mijn favoriet. Ik ben geen keukenprinses, dus ik ben blij met zo’n goede kok in huis.”
Dinsdag
“Ik drink eerst een rode smoothie met aardbei, kers, appel en lijnzaad. Daarna toast ik twee bruine boterhammen en laat kaas erop smelten, lekker met cherrytomaatjes. Dan snel de deur uit; eerst naar de boekhouder, daarna richting de nagelstudio. Vanuit huis heb ik een maaltijdvervanger meegenomen: een drankje met vitamines en mineralen, zodat ik het volhoud tot de lunch. Met mooie nagels ga ik naar Café Nosso op de Rijnstraat in Amsterdam. Daar geniet ik van een Cabrado: Braziliaanse krokante crackers met geitenkaas, rucola, tomaat en honing uit de oven. Ik lunch wekelijks alleen, heerlijk! Eenmaal thuis maakt Ryan heilbot, worteltjes, aardappel met kerriepoeder uit de oven. Ik eet al negen jaar geen vlees en kan prima zonder. Ik eet veel groenten, ongezouten noten, vis en neem extra vitamines, ook omdat ik borstvoeding geef. Zo kom ik niks tekort.”
Woensdag
“Ik ontbijt met twee bruine boterhammen met avocado, cherrytomaatjes en een groene smoothie. Na een aantal online meetings, ga ik samen met Ryan shoppen voor de kids. Ik heb honger dus eet ik onderweg een bruine boterham met kaas. Nu ik borstvoeding geef, luister ik goed naar mijn lichaam. Sinds mijn zwangerschappen let ik ook niet op mijn lijn. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en vooral te genieten. Dat geeft me zoveel rust. Na een geslaagde shopmiddag genieten we bij een Turks tentje van een wrap met falafel, zwarte en groene olijven, rode kool, spitskool, ijsbergsla, rucola en knoflooksaus. Ik drink cola zero. Mijn dochter heeft bij de gastouder al warm gegeten, dus eenmaal thuis gaan we laat aan tafel. Een Aziatische fusion salade met vega runderstukjes, noedels, pinda’s, tomaat, komkommer en salade. Na een kop thee duik ik mijn bed in.”
Donderdag
“Vanochtend neem ik een rode smoothie en twee getoaste boterhammen met vegapaté. Snel de deur uit voor een dag vol afspraken. Als tussendoortje trakteer ik mezelf op een Kinder Bueno. Daarna naar de beauty clinic voor mijn wekelijkse bindweefselmassage voor m’n gezicht. Ik probeer als bijna-veertiger het ouder worden te omarmen, maar wel fijn om dit op een natuurlijke manier iets te vertragen. Ik lunch met plantaardige vanilleyoghurt met kiwi, mango, frambozen, blauwe bessen en cruesli. ’s Avonds eten we bij Broodje Lobi, het restaurant van mijn man. Op het menu nasi met bakkeljauw en tempé. Na sluitingstijd lopen we gezellig naar huis.”
Vrijdag
“Op vrijdag ben ik altijd met de kinderen. Eerst gaan we uitgebreid ontbijten met stokbrood met gebakken ei en een groene smoothie. Als tussendoortje neem ik een schaaltje mango. Mijn dochter kiest in de supermarkt onze lunch uit en ik eet twee roomboter croissants, een halve donut en drink biologische appelsap. ’s Middags fiets ik met de kinderen naar mijn ouders en drink gezellig samen thee. Eenmaal thuis maakt Ryan casrecce pasta met aubergine en tomatensaus uit de oven, plus ijsbergsla met appel, tomaatjes en pijnboompitten. We drinken een kop thee en kijken Holland’s Got Talent. Borstvoeding of niet; ik drink nauwelijks alcohol, Ryan ook niet.”
Zaterdag
“Mijn broer woont met zijn gezin in Parijs en logeert dit weekend bij mijn ouders. Eerst ontbijt ik thuis met twee bruine getoaste boterhammen met vegapaté en oude kaas. Ik drink een iced matcha latte met kokosmelk. Daarna gaan we met de hele familie naar de speeltuin. Tijdens onze wandeling lunchen we bij Broodje Lobi met een broodje bakkeljauw en kokoswater. ’s Avonds maakt mijn vader heerlijke kaas-pasta uit de oven. Als toetje eet ik een paar happen van een Dubai oliebol met chocola en pistache, lekker!”
Zondag
“Als ontbijt maak ik avocadospread met tomaat op drie meergranen crackers, en ik drink een rode smoothie. Broodje Lobi bestaat vandaag een jaar. Dit vieren we met familie en vrienden in het restaurant. Mijn man heeft Surinaamse huzarensalade gemaakt met rode bieten. Er komt bami en nasi voorbij en Ryans tante heeft bojo gemaakt: Surinaamse cake. Ik neem overal kleine beetjes van. ’s Avonds eet ik nog een bordje witte rijst met een kerrie eitje en kousenband en drink een glaasje cola zero. Perfecte afsluiter van deze feestelijke dag.”
Benieuwd hoe gezond Laura eet? Die vraagt beantwoordt diëtist en leefstijlcoach Nienke Kreté-Tolhuijs van moodandfood.nl in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel!
- NL Beeld