Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Jurino Ignacio (Super Dushi Chef)

Jurino Ignacio heeft een grote passie voor koken en lekker eten uit de Antilliaanse keuken. Die soulfood en Carribbean recepten deelt hij in zijn kookboeken en op social media voor zijn honderdduizenden volgers onder de naam @superdushichef. Maar wat eet Jurino eigenlijk zelf in een week? Speciaal voor Grazia hield de chef zijn eetdagboek bij. 

eetdagboek van Jurino Ignacio (Super Dushi Chef)

Maandag

"Ik begin de dag – zoals eigenlijk elke ochtend – met een espresso en een schaal muesli. Mijn kinderen grappen altijd dat álles daarin verdwijnt: havervlokken, chiazaad, pindakaas, banaan, kaneel…en daarbij een flinke schep kwark. Na het ontbijt ga ik even snel naar de sportschool en dan staat er een filmdag op de planning. We schieten vandaag drie receptvideo’s, waarvan één gerecht mijn lunch wordt: toast met avocado, ei en chili olie – dat vind ik echt zo lekker."

Toast met avocado, ei en chili olie voor lunch.

"Om mijn energie op peil te houden drink ik (Ierse) thee met melk en snack ik tussendoor een eiwitreep. Rond 18.00 uur staat alles op beeld en dan is het tijd om de keuken weer op te ruimen. Eigenlijk heb ik nu geen zin meer om nóg een keer te koken, dus wordt het een makkelijke maaltijd: wraps met gehakt en een hele dikke salade."

Dinsdag

"Vandaag heb ik een aantal afspraken buiten de deur. In de ochtend werk ik dus snel die espresso en muesli naar binnen. In de auto eet ik nog een appel en een banaan. Lunch wordt vandaag verzorgd: ik neem een pistolet met beenham, salade en honingdressing. Daarbij natuurlijk weer een kop thee. ’s Middags snack ik in de auto een eiwitreep. Ik ben pas rond etenstijd thuis en vandaag kookt mijn vrouw voor ons. De saotosoep naar het recept van Def Rhymz staat op het menu, een favoriet bij ons thuis!"

Een favorietje: de saotosoep naar het recept van Def Rhymz.

Woensdag

"Woensdag begin ik met… nou ja, dit weet je inmiddels al hè? Ik ben echt een hele saaie ontbijter."

Het (bijna) dagelijkse ontbijt van Jurino!

"Ook vandaag is het voor ons een filmdag. Dus ga ik snel naar de sportschool en daarna aan het werk. Deze keer werk ik samen met een collega TikTokker. Samen maken we een kleurrijke mocktail en traditionele, Antilliaanse pompoenpannenkoeken. Van dat laatste eet ik er twee als tussendoortje. De lunch is vandaag een keer snel en makkelijk: twee bruine boterhammen met kaas en hummus. In de middag neem ik een kiwi en een stuk ananas als tussendoortje. Wanneer het al een tijdje donker is, zijn de opnames klaar en ruim ik de keuken op. Ook vandaag heeft niemand meer zin om het avondeten te bereiden, dus bestellen we een keer sushi. De kids zijn blij, want dat is écht hun favoriet!"

Pompoenpannenkoeken in de maak voor nieuwe video's.

Donderdag

"Vandaag start ik opnieuw met mijn espresso en muesli. Daarna staat de hele dag in het teken van…friet! Voor een fabrikant van diepvriesfriet maakte ik zes recepten, en die moeten allemaal worden verfilmd. Dat is heel leuk om te doen, maar na drie keer friet bakken op één dag word je wel een beetje weeïg van de lucht. Conclusie: ik zou niet graag in een snackbar werken. Aan het eind van de ochtend snaai ik een paar happen stoofvlees die ik in één van de recepten gebruikte. Ik lunch dan wel weer heel braaf met toast met hummus en zongedroogde tomaten. Na de lunch heb ik nog twee video’s te gaan, en ook nu gaan we weer friet bakken. In de loop van de dag heb ik bij alle recepten een paar frietjes gestolen, dus we kunnen stellen dat dat samen een hele portie is. Eindstand: ’s avonds geen honger meer. Mijn avondeten bestaat uit sperziebonen met kippenvleugels – uit de oven, want die friteuse kan ik even niet meer zien."

Vandaag op het menu: heel veel friet!

Vrijdag

"Op vrijdag mag ik van mijn vrouw niet nóg een keer dezelfde saaie muesli eten. Zij steekt daar een stokje voor en maakt toast met scrambled eggs en ham voor me. Geen slechte deal! We drinken samen een espresso en dan gaan we naar de groothandel om inkopen te doen voor de workshop van morgen. We gaan Antilliaanse ‘Bolo di Cashupete’ (cashewnotentaart) maken en daarvoor koop ik een goeie tien kilo aan cashewnoten. In de groothandel kijk ik altijd mijn ogen uit naar de bijzondere groentesoorten, van aardappels met rode stippen tot paarse bloemkool. Vandaag scoorde ik zelfs een zwarte truffel! Ik kon op de terugweg niet van de boodschappen afblijven, dus snackte ik een peer en een stuk blauwe kaas (ik heb in de auto allerlei bestek liggen voor dit soort uhh…noodgevallen). Voor de lunch eet ik een lahmacun en daarbij drink ik, hoe kan het ook anders, een flesje ayran. ’s Avonds verwerk ik de zwarte truffel in een heerlijk bordje spaghetti al tartufo en daarbij eten we een salade met reepjes rundvlees en lekker veel groenten."

Zaterdag

"Vandaag ga ik ’s ochtends weer voor muesli en daarna ga ik naar de kookstudio in de Markthal in Rotterdam. Vandaag geef ik een workshop! Voordat de cursisten om 13.15 uur binnenkomen, haal ik op de markt een Indonesisch pasteitje met kip, doperwten en wortel. In de pauze neem ik, samen met de deelnemers, één van de ‘foute snacks’ die we serveren, namelijk een donut. Om half vijf is de workshop afgelopen en trekken mijn assistent en ik nog een uur uit om de kookstudio weer netjes schoon te maken. Ondertussen nemen we een plakje van de cake die ik voor noodgevallen extra bak. En vooruit, nog een appel en een handvol gemengde noten die we beneden in de Markthal kochten. Omdat het al zo laat is, besluiten we in Rotterdam te blijven eten, het worden Japanse ramen noodles. Dit blijft echt mijn favoriete comfort maaltijd buiten de deur!"

Jurino tijdens de workshop.
De dag afsluiten met Japanse ramen noodles, heerlijk!

Zondag

"Vandaag slaap ik uit tot 9.00 uur. We ontbijten met broodjes, sinaasappelsap en thee. Gezellig samen met het hele gezin! Het is vandaag de bedoeling dat ik niet werk, maar ik betrap mezelf er toch op dat ik hier en daar nog een mailtje schrijf en een voice-over inspreek. Oeps! Vandaag serveert mijn jongste dochter haar beroemde chocolate chip cookies bij de thee. Ik pak er één te veel en sla de lunch daarom maar over."

Gevulde paprika’s met gehakt en kaas. Yumm!

"Rond 15.00 uur snack ik een eiwitreep, twee sinaasappels en een cracker met kaas – dat dan weer wel. Vandaag sport ik lekker in de middag en ’s avonds kook ik een uitgebreid diner: gevulde paprika’s met gehakt en kaas, fried rice en als toetje een dikke schaal tiramisù. Want morgen is het weer maandag…"

Lifestyle
  • Jurino Ignacio