Het kerstdiner
Kerst staat voor de deur en dat betekent lekker eten, een hoop gezelligheid en lichte stress over hoe je het perfecte kerstdiner op tafel krijgt. Geen zorgen! Wij maken het alvast een stukje makkelijker door de lekkerste Decántalo-dessertwijnen uit Spanje voor je op een rijtje te zetten. Een heerlijk zoet glaasje kan natuurlijk niet ontbreken bij het toetje.
Floralis Moscatel Oro
Deze mediterraanse dessertwijn onthult een subtiele zoetheid, die uitnodigt om een palet van aroma's te ontdekken waarin rijpe muskaatdruiven, vleugjes honing en een zachte hint van gekonfijte sinaasappels opvallen.
In de mond ervaar je een perfect balans tussen zoetheid en frisheid, met een nasmaak van witte vruchten en een licht kruidige toets. Deze variant is ideaal voor een zoet dessert gecombineerd met veel fruit.
Moscatel de la Marina
De Moscatel de la Marina is een zoete wijn die betovert met zijn frisheid en heerlijke zoetheid. Het bouquet onthult een scala aan aroma's met op de voorgrond tonen van fruit zoals perzik en citrus, verweven met florale accenten. In de mond zorgt de gematigde zoetheid voor een evenwicht met de levendige zuurgraad. Perfect voor degenen die zoeken naar zoetheid, zonder de frisheid uit het oog te verliezen.
Deze wijn komt het meest tot zijn recht bij desserts met chocolade of een kaasplankje met blauwe kaas.
Gran Feudo Blanco Dulce de Moscatel
Deze zoete wijn heeft een hoge aromatische intensiteit, waarin vooral aroma's van verse muskaatdruif naar voren komen. In de mond is hij vol, met een zachte afdronk en een aangenaam volume. Zijn zuurgraad balanceert de zoetheid en voegt frisheid en de smaak van citrusnoten toe. Deze wijn is extra lekker bij een fruitsalade!
Victoria Nº 2
De Victoria Nº 2, gemaakt van oude wijnstokken, nodigt uit tot het ontdekken van een wereld vol smaken waarin minerale tonen en een uitgebalanceerde zoetheid overheersen. De geur doet denken aan rijpe tropische vruchten, verweven met vleugen honing en een fijn parfum van witte bloemen.
Victoria Nº2 is een zoete versterkte wijn uit de D.O. Málaga. Ook deze wijn is goed te combineren met zoete desserts zoals panna cotta, macarons of bonbons.
Lustau Pedro Ximénez Murillo Centenario
Uit een zorgvuldige selectie van de beste vaten van Pedro Ximénez is deze zoete en fluweelzachte versterkte wijn ontstaan ter gelegenheid van de honderdjarige viering van de oprichting van Bodegas Lustau (Spaans wijnhuis) in 1896. De versterkte wijn bevat meer dan 400 gram restsuiker per liter – een dessert op zichzelf! Maar ook lekker bij blauwe kazen.
De online wijnwinkel Decántalo helpt je wijnen ontdekken van de landen met de meeste wijntradities ter wereld. Van de grootste klassiekers van de oude wereld tot de nieuwste voorstellen uit de Verenigde Staten. Er is voor ieder wat wils! Met één van deze heerlijke dessertwijnen ben jij in ieder geval gecoverd deze kerst.
- Green Chef